Geçen hafta Tokat'ın Erbaa ilçesinde yapılan düğünde rastgele silah atılması sonucu 2 çocuğun yaralanmasından sonra Mimar Sinan mahallesi Muhtarı Hacı Akçay oğlunun düğününde 'düğünümüzde silah atmak yasaktır' yazılı pankart açtı.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Hacı Akçay’ın bu hafta düğünü olacak oğlu Hasan Akçay’ı, düğünün farklı bir boyutlara taşınmaması neşe ve mutlu şekilde gelen misafirlerinin aynı şekilde gitmeleri için düğünlerinde silah atılmaması için gelen misafirlerine, "Düğünümüzü kimsenin kana bulanmasını istemiyoruz." diyerek silah atılmamasını istedi. Muhtar Akçay, "Geçtiğimiz hafta Erbaa’da bir düğünde üzücü bir olay yaşandı. Bizler bu mutlu günümüzde gelen misafirlerimize rica ediyoruz. Düğünümüzde silah atılmasın, mutlu günümüz acıya dönüşmesin kimse istemez biz de istemiyoruz. 'Düğünümüzde silah atmak yasaktır' diyerek tepkimi belirtmek istiyorum." dedi.

Damat Hasan Akçay ise "Geçen haftaki olaydan dolayı çok üzgünüz. Burdan arkadaşlarıma çevremdeki misafirlerimize sesleniyorum. Lütfen düğünümüzde silah atmayınız." çağrısında bulundu.

Bu arada, 6 gün önceki düğün merasiminde silahlı 2 çocuğun taburcu edildiği öğrenildi.