Samsun'un Kavak ilçesi ve köylerinde halkın oyları ile seçilen 70 muhtar, kaymakam ve başsavcı tarafından aşağılandıklarını öne sürerek valiliğe şikayette bulundu. Kaymakam Mevlüt Şekerci ise konunun adli bir vaka olduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Kavak Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Çelik, kaymakam ve başsavcının yetkilerini kötüye kullandığını ileri sürerek, "Kaymakam ve Cumhuriyet Başsavcısının baskıları artık dayanılmaz boyutlara geldi. Şikayetimizi valimize iletti. Buradan da çözüm bulamazsak Ankara'ya İçişleri, Adalet Bakanlıkları ve Başbakan'a kadar çıkacağız." diye konuştu.

Kavak Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Çelik, 15 Mahalle Muhtarı ile birlikte Samsun Valiliği'ne gelerek Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci ve Kavak Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Kurt'u şikayet etti. Söz konusu kişilerin kendisi ve dernek üyeleri ile hukuksuz olarak uğraştığını ve yetkilerini kötüye kullandığını öne sürdü.

Valilik önünde muhtarlarla birlikte bir açıklama yapan Kavak Muhtarlar Derneği Başkanı Çelik, "13 Şubat tarihinde Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci hakkında muhtarlara ve vatandaşa kötü davrandığı, aşağılayıcı sözler sarfettiği, Kavak Cumhuriyet Başsavcısının da aynı şekilde davrandığı, odasından kovduğu ve hakaret ettiği iddiasıyla şikayette bulunduk. Bu iddialarımızın araştırılması ve ilgililer hakkında gereğinin yapılması için de 70 muhtarın imzaladığı dilekçe ile yasal hakkımızı kullanarak şikayet ettik." dedi.

"SAVCININ İDDİANAMESİ MAHKEMECE REDDEDİLDİ"

"İlçemizdeki iki üst düzey kamu görevlisini vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza karşı etik sınırları aşan tavır ve tutumlarından dolayı 70 muhtarımızın imza koyduğu ve ekinde vatandaşımızdan bir şikayet dilekçesi ve 60 vatandaşımızın imza koyduğu, ilgili kamu görevlileri hakkındaki tahkikat talep dilekçemizi 13.02.2015 tarihinde ilgili bakanlıklara yollamamız üzerine büyük bir hukuk mücadelesi başladı." diyen Çelik, "Başsavcımız, ortada şikayetçi, tanık, delil yokken 18.02.2015 tarihinde vatandaşa 'Tehdit ve psikolojik baskı ile şikayet dilekçesi imzalatmak' suçundan soruşturma başlattı ve beni mahkemeye sevketti. Mahkeme delilleri yetersiz bularak dosyayı geri iade etti. Bunun üzerine savcımız soruşturmayı genişletmek ve iade edilen iddianameyi yeniden kabul ettirebilmek için çabalarını sürdürmektedir." diye konuştu.

"BAŞSAVCI VE KAYMAKAM YETKİLERİNİ HUKUKSUZLUK İÇİN KULLANIYOR"

"Bu savcımız, kendisi hakkında birden fazla vatandaşımızın yazılı olarak şikayet dilekçesi verdiği, 70 muhtarımızın ve 60 vatandaşımızın imzasının olduğu şikayet dilekçesindeki, hakkında tahkikat istediğimiz ilçe Cumhuriyet başsavcımızdır. Olaylar bununla da kalmamış Kaymakam, muhtarları seçim evrakları var diye çağırarak hakkında toplanan imzaların baskı altında alındığı şeklinde ifade vermeye zorlamıştır." iddiasında bulunan Çelik, "Bununla da yetinmemiş, derneğimizi denetlemesi için Dernekler Müdürlüğü'nden yetkililer göndermiştir. Bu yetkililerin incelemesi sonucunda derneğimizde hukuka aykırı bir şey bulunamayınca bu kez de muhakkik tayin ederek tekrar soruşturma başlatmış ve kendileri hakkında toplanan imzaların zorla ve baskı ile alındığı iddiasını ispatlama çabasına girmiştir." şeklinde konuştu.

"KONU TARAFSIZ KİMSELER TARAFINDAN SORUŞTURULSUN"

Adalet istediklerini bildiren Çelik açıklamasını şöyle tamamladı: "Biz adalet istiyoruz. Ortada muhtarların, vatandaşların ve kaymakam ile Başsavcının iddiaları var. Bizler taraf olduk bunu soruşturması ve gerçeği ortaya çıkartması gereken makamlar tarafsız makamlardır. Sayın Valimizden, Adalet ve İçişleri Bakanımızdan ve Başbakanımızdan bu konunun Samsun ya da Ankara'dan gönderilecek müfettişler tarafından ve Başsavcı dışındaki savcılar tarafından ve müdahalesiz soruşturulmasını, adalet neyi emrediyorsa onun yapılmasını isteyeceğiz." dedi.

"SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

Konunun kaymakamlıktan çok savcılıkla ilgisi olduğunu belirten Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci ise konu hakkında; "O konuda adli bir soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın devamı olarak biz ön inceleme yapıyoruz. Ama soruşturma devam ediyor ve süreç henüz bitmedi. İddia edildiği bir suçlama söz konusu değil. Bu konuda sayın valimizi de bilgilendirdik, kendisi de muhtarlarla bir görüşme yaptı." diye konuştu.