Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çorum’un Sungurlu ilçesinde AK Parti seçim ofisi açılışına katıldı. Açılışın ardından köylerine içme suyu isteyen muhtarlar, Bakan Işık’a dertlerini anlatırken, AK Parti il başkanıyla tartıştı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir dizi açılış ve toplantılara katılmak üzere Çorum’a geldi. Çorum ziyaretine Sungurlu ilçesinden başlayan Bakan Işık, AK Parti seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılış sonrası köylerinde içme suyu bulunmadığını söyleyen köy muhtarları, pankart açarak Bakan Işık’a su ile ilgili tepkilerini dile getirdi. 'Susuz köyler, Kalenderoğlu, Mehmet Ali Çiftliği, Asayiş' yazılı pankartı indirten Bakan Işık, muhtarlarla görüştü. Köylerine hizmet alamadıklarını söyleyen muhtarlar, çevre köylere içme suyu getirildiğini, ancak kendi köylerinin görmezden gelindiğini ifade etti.

Bakan Işık, köylerin su sorunu ile AK Parti Milletvekili Salim Uslu’nun ilgileneceğini söyledi. Bakan’ın ayrıldığı esnada AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, muhtarlara, bağırarak konuştuklarını söylemesi üzerine kısa süreli bir arbede yaşandı. Muhtarlar, "Sen de ilgilenmedin, konuşma" diyerek İl Başkanına tepki gösterdi.

Bakan’a su sorunlarını anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Asayiş köyünden Cafer Harputlu, "Suyumuz aksın istiyoruz. Hemen 7 kilometre yakınımızdaki köylere su getirildi. 54 köyün su projesi ihale edildi ama bizi aldattılar. İhaleye bile verilmemiş. Bakan Bey, milletvekili Salim Uslu’ya talimat verdi. Tabi Salim Uslu’nun ve il başkanının tavrını anlayamadık. Bu sorun yıllardır var ve halen bir çözüm bulunmadı. AK Parti İl Başkanı yapacağız edeceğiz, bana niye iletmiyorsunuz, diyor. Arkadaş, 10 yıldır bu sıkıntı var, 10 yıldır." ifadelerini kullandı.

'TANKERLERLE İÇME SUYU TAŞIYORUZ'

Mehmet Ali Çiftliği Köyü Muhtarı Yunus Bozkurt ise şunları söyledi: "Aklım yeteli köyün su sorunu hala çözülemedi. Birçok köy projeye girerken, bizim köyler dahil edilmedi. Bu hak mı, bu adaletsizlik değil mi? İlla pankart mı asalım, illa arbede mi yaşayalım? 30-40 km öteden traktörlerle içme suyu getiriyoruz. İki ay içiyoruz. İki ay tankerde kalan su ne kadar sağlıklı olur?"

Kalender köyü Muhtarı Ekrem Kalender de Kaymakamlığın ve Çorum’daki yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini öne sürdü. Kalender, köylerinde yol bile olmadığını söylerken, "Asfalt istemiyoruz, kum atsalar bile yeter." sözlerine yer verdi.