7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçim için seçmen listeleri yarın askıdan indiriliyor. Vatandaşlarda son kontrollerini yapmak için nüfus müdürlüklerine ve muhtarlıklara akın ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimi kapsamında yurtiçi ve yurtdışı seçmen listeleri, yarın saat 17.00’da askılardan indiriliyor. Vatandaşlarda seçmen bilgilerine bakmak için muhtarlıklara asılan listelerden bakmak için yoğun ilgi gösterdi.

Yarın son gün olduğu için bugün bilgilerine bakmaya geldiğini ifade eden Yılmaz Çakıllı, “Seçimler için son kontrollerimizi yaptık. Muhtarlıktan baktık. Burada bulamasaydık nüfus müdürlüğüne gidecektik. Herhangi bir sorun olmadı. 4 kişiyiz biz 4’ümüzünde muhtarlıkta ismini bulduk.” dedi.

Aydın Şahin adındaki vatandaş ise, “Vatandaş oyuna son derece sahip çıkıyor. Listelerden de ve internet ortamından da baktım. Yani şuanda her şeyimiz tamam. Kaydımız eksiğimiz yok.” diye konuştu. Bir başka vatandaş da, her hangi bir sıkıntılarının olmadığını her şeyin yolunda gittiğini söyledi.

Mahmut Yıldız adındaki bir başka vatandaşta, Zafer Mahallesi Muhtarlığında bilgilerine bakamaya geldiğini belirtti. Yıldız, “Ben kendim de baktım birde partiden görevliyim vatandaşa yardımcı olmak için. Yani bizde burada insanlık namına yardımcı oluyoruz. Kayıtlar muntazam zamanında kayıt yaptıranlarda her hangi bir problem yok. Taşınmış, misafir olanları yeniden yönlendiriyoruz.” açıklamasını yaptı.