Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen doğa yürüyüşlerinin sonbahar dönemi başlıyor. Muhteşem doğal alanlara yapılan yürüyüşler, katılımcılara unutulmaz bir gün yaşatıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, yılda iki dönem şeklinde düzenlenen yürüyüşlerde sonbahar döneminin 11 Ekim Pazar günü başlayacağını söyledi. Aktürk, doğanın eşsiz manzarasına tanık olunan ücretsiz yürüyüşlerin 8 hafta boyunca devam edeceğini belirterek, yürüyüşlere isteyen herkesin katılabileceğini vurguladı. İlk yürüyüşün Söğütlü Akgöl Parkuru ile başlayacağını ifade eden Aktürk, “Yürüyüşe katılmak isteyenler, ilgili hafta içerisinde Büyükşehir Belediyesi kurumsal internet sayfası www.sakarya.bel.tr üzerinden yürüyüşlere kayıt yaptırabilecekler. Ayrıca detaylı bilgi almak isteyenlerde Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nün 241 20 02 numaralı telefonunu da arayabilirler.” dedi.

Doğa yürüyüşlerine hiç katılamamış olan doğa tutkunlarına imkân tanıyabilmek için, doğaseverlerin en fazla dört parkura kayıt yaptırabileceklerini kaydeden Aktürk, şu bilgileri verdi: “İnternet üzerinden devam edecek kayıt işlemlerinin ardından, katılımcıların mail adresine gönderilen kabul ve onay belgelerinin imzalanması gerekecek. İşlemleri tamamlanan evraklar, ilgili hafta içerisinde perşembe günü, saat 17.00’a kadar, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na teslim edilecek. Yürüyüşler için kontenjan 200 kişi olarak belirlenmiştir. Yürüyüş günü parkur yerine hareket etmek için ise katılımcılar saat 08.00’da Kent Meydanı’nda toplanacak. Saat 08.30’da hareket edilecek. Katılımcılar için gerekli malzemeler ise; bileği saran bot, yedek orta katman giysisi ve dış katman giysisidir.”

Sonbahar doğa yürüyüşleri takvimi şu şekilde:
11 Ekim Pazar - Akgöl Parkuru – Söğütlü
18 Ekim Pazar- Değirmendere Parkuru – Erenler
25 Ekim Pazar – Akçay Parkuru – Sapanca
8 Kasım Pazar – Yörükyeri Yaylası Parkuru – Akyazı
15 Kasım Pazar – Keremali – Türbe Parkuru – Akyazı
22 Kasım Pazar – Dikmentepe Parkuru – Hendek
29 Kasım Pazar – Karagöl Yanık Yaylası Parkuru – Taraklı
6 Aralık Pazar – Kıranyurt Yaylası Parkuru - Pamukova.