Muhteşem Şanghay 2015 tanıtım etkinlikleri İstanbul'da başladı. Etkinlik kapsamında ÖzdilekPark AVM’de düzenlenen ‘Muhteşem Şanghay’ fotoğraf sergisi yapılan törenle açıldı.

Dünyanın önde gelen finans ve ticaret merkezlerinden Şanghay’ı tanıtan değişik fotoğrafların yeraldığı serginin açılışına Çin’in İstanbul Başkonsolosu Gu Jingqi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Bülent Erman Tuncer, Sanghay Belediyesi Enformasyon Ofisi Başkanı Zhug Qing Yang ve diğer davetliler katıldı.

Törende konuşan Başkonsolos Jingqi, İstanbul’un Şanghay’ı tanıtan bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Çin ve Türkiye’nin karşılıklı tanıtım etkinlikleri düzenlendiğini belirten Bülent Erman Tuncer, “Karşılıklı etkinlikler yapıyoruz. Kültürel bağlarımızı güçlendiriyoruz. Bu kültürel bağların güçlenmesi sonucunda hem ekonomide hem siyasetteki ilişkilerimizi de geliştirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şanghay Belediyesi Enformasyon Ofisi Başkanı Zhug Qing Yang ise, “Umarım bu etkinlik Şanghay ile İstanbul arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirecek ve halklar arasındaki anlayışları da güçlendirecektir.” dedi.

Davetliler tören sonunda Şanghay’ı değişik yönleriyle tanıtan fotoğraf sergisini gezdi.
‘Muhteşem Şanghay’ etkinliği bir hafta sürecek. Etkinlik kapsamında Şanhgay Kütüphanesi, Atatürk Kütüphanesi'ne 500 kitap hediye edecek.