Suriye’de yaşanan savaş sonrası Sivas'a gelen Suriyeli mültecilerin bir kısmı cami önlerini mesken tutmaya devam ediyor. Yerli dilencilerin yanı sıra mültecilerin de eklenmesiyle özellikle Cuma günleri cami önleri dilenciden geçilmiyor. Vatandaşların da dilencilere tepki göstermesi dikkat çekiyor.

Suriye’den Türkiye'ye sığınan mülteciler, tüm illere yayılırken, Sivas’a da geldi. 500 civarında oldukları belirtilen mültecilere yetkililer gerekli yardımların yapıldığını belirtmesine rağmen hala çarşı pazarda ve cami önlerinde dilencilere rastlanıyor.

Dilenen mültecilerin gönderildiğini dile getirilirken, özellikle Cuma günleri, cami önleri yerli dilencilerin yanı sıra Suriyeli mültecilerin de olduğu gözlerden kaçmıyor. Camilerin her kapısında görülen hatta çıkan her vatandaşı takip eden, cami avlusundan çıkana kadar yardım talep etmesi için baskı uygulayan mültecilerin Türkçe ifadelerin yazıldığı kağıtları da göstererek, duygu sömürüsü yaptıkları ifade ediliyor.

Dilencilerin artışı nedeniyle camiden çıkan vatandaşlar da duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar yetkilerden dilenen mültecilerin toplanarak huzuru bozmalarının engellenmesi ve bir kampta bakımlarının yapılmasının daha doğru olacağı dile getirdi.