Almanya'da, Burbach Mülteci Yurdu’nda geçen yıl yaşanan skandalda yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Skandala dönüşen olayda, sığınma evi görevlilerinin mültecilere gayri insani muamelelerde bulunduğunu gösteren fotoğraflarla ortaya çıkmış ve savcılık olaya el koymuştu. O günden bu yana yürütülmekte olan soruşturmada, Arnsberg Valiliği’nde görevli iki çalışanın da mülteci yurdunda işkenceye varan davranışlardan haberdar oldukları ortaya çıktı. Valilikten yapılan açıklamada, bu iki çalışanın mültecilerle ilgili her türlü görevine son verildiği belirtildi.

Diğer yandan yüksek savcılığın açıklamasında ise Eylül 2013 ile Eylül 2014 tarihleri arasında yaşanan skandala adı karıştığı tespit edilen 50 kişi hakkında soruşturmaların devam ettiği belirtildi. Soruşturmaların “adam yaralama” suçlamasıyla yürütüldüğü öğrenildi. Valilik görevlileri ise “özgürlüğü kısıtlama” ve “tacize göz yummak” suçlamasıyla soruşturuluyor. Hakkında soruşturma başlatılanlar arasında iki polis memuru, mülteci yurdunda çalışan güvenlik personeli, yurdun eski idarecileri ve mültecilere psikolojik danışmanlık hizmeti vermekle görevli personelin adları da geçiyor.

Yaşanan skandalın aydınlatılması ve sonuca bağlanmasının zaman alacağını belirten savcılık yetkilileri, sürenin uzamasında çok sayıda görevlinin olaya karışmasının etkili olduğunu belirtiyor. Burbach Mülteci Yurdu’nda geçen senenin sonuna doğru yaşanan skandal, bir yurt görevlisinin mültecileri yere yatırıp boyunlarına postallarıyla basar halde verdiği pozların medyaya yansımasıyla ortaya çıkmıştı. Görenleri şoke eden fotoğraflarla birlikte skandalın boyutları genişlemiş ve büyük çaplı tedbirler alınmıştı.