Kars merkezde toprak damlı evde yaşam mücadelesi veren Türker Karabak'a (60) elektrik dağıtım şirketi tarafından 814 TL'lik faturası gönderildi. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi kullanmadığını belirten Karabatak, "Mum ışığında leğende yıkanıyorum. Bu kadar fatura nasıl geldi, anlamadım." şeklinde konuştu.

4 aydır yaşadığı anne babasından kalma toprak yığma eve elektrik dağıtım şirketi görevlilerinin 2 ay önce geldiğini ve dijital elektrik sayacı taktıklarını anlatan Türker Karabatak, "1996 yılından beri bu evde kimse oturmuyor. 4 aydır mecburiyetten ben oturuyorum. Elektrik dağıtım şirketinden geldiler, ve dijital saat taktılar. Ondan sonrada gitmiş ceza yazmışlar. 4 aya bana 800 liralık elektrik faturası yazmışlar. 800 liralık faturaya bakıyorum bir de evime bakıyorum anlam veremiyorum. Benim ömrümün yarısı hastanede geçiyor. Buzdolabım, çamaşır makinem, bulaşık makinem yok sadece bir florasan lambam var." dedi.

'ELEKTRİK OLMAYAN AŞKANADA MUM IŞIĞINDA YIKANIYOR'

Karabak, banyosunu dahi evin elektrik tesisatının olmadığı bölümde yaptığını belirterek, " Elektrik tesisatı olmadığı için mum yakarak leğende yıkanıyorum. Evdeki televizyon ve diğer eşyaları Kars eski Emniyet Müdürü Ercan Çakmak vermişti. Ben rahatsızlığımın tedavi ettirilmesini ve evime tadilat yapılmasını istiyorum." diye konuştu.

"ŞAHIS KURUMA BAŞVURSUN YARDIMCI OLALIM"

Öte yandan ARAS-EDAŞ yetkilileri, söz konusu eve gönderilen fatura bedelinin geçmiş yıllara ait elektrik borcu olduğunu, şahsın kurumlarıyla irtibata geçmesi durumunda yardımcı olacaklarını bildirdi.