İzmir'de, Gediz Üniversitesi 2. Türkiye Liselerarası Münazara Şampiyonası düzenlendi. Devlet adamlarının yetişmesindeki payı dolayısıyla liderlerin oyunu olarak bilinen turnuvaya ilgi bu yıl da büyük oldu, 40 ilden 64 lise katıldı. Yaşları 15-17 arasında değişen 250 genç, dört gün boyunca beyin fırtınası estirdi. Sağlıktan medyaya, insan haklarından doğal yaşama, çevre bilincinden çocuklara yönelik reklamlarla yapılan istismara kadar çeşitli konularda fikirler yarıştırıldı. Jüride ise değişik üniversitelerden, münazara turnuvalarında derece sahibi öğrenciler görev aldı. Ekipler, savundukları ya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgisine, hitabet gücüne, vücut dili kullanma becerisine ve ikna kabiliyetine göre değerlendirildi.

Zorlu turnuvanın finaline İstanbul’dan Galatasaray Lisesi, Ankara’dan Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi, İzmir’den Özel Ege Lisesi ve Karşıyaka Anadolu Lisesi kaldı. Finalde internet ele alındı, özellikle de arama motoru Google’un nasıl büyüdüğü ve bu başarıya nasıl ulaştığı masaya yatırıldı. Liseli gençler, görüşleriyle ve kürsüde sergiledikleri hitabet yetenekleriyle hayran bıraktı. Şampiyonluğa Karşıyaka Anadolu Lisesi ulaştı, Galatasaray Lisesi’nden Ozan Adıgüzel ise en iyi konuşmacı seçildi.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Türkiye’nin dört bir yanından gelen liseli öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür etti, her birini kutladı. Düşünen, düşündüklerini ifade edebilen ve kendine güvenen gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi, şöyle konuştu: “Görüşlerini hem ifade edip hem de savunabilme cesaretiyle özgüvenini sergileyen geleceğin liderlerini karşımızda gördükçe amacımıza ulaştığımızı da görmüş oluyoruz. Her birini yürekten alkışlıyorum. Özgüveni ve bilgi seviyesi yüksek bu gençlerimiz sayesinde geleceğimizin emin ellerde olacak. Şampiyonayı başarıyla düzenleyen Münazara Kulübümüz'ü, organizasyon komitemizden Süleyman Girgin, Ozan Kublay, Erdem Şahin, Mertkan Torun ve Mehmet Erdem Ergun'u kutluyorum. Jüri üyeleri Yunus Emre Baypınar, Celal Karaoğlu, Selahattin Yaman, Ali Taşdemir, Selin Özdemir, Oğuzalp Koyuncu, İbrahim Toprak, Belçim Çapar, Melis Kaşık, Efekan Narlı, Sümeyye Gültekin, Zeynep Merve Koçar ve Emre Sarıyar'a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”