Lotus Eğitim Merkezi Herne’de yaşayan akademisyen ve iş adamlarına iftar verdi. İftara katılan Almanya Federal Meclisi Alman-Türk Parlamenterler Grubu Başkanı Michelle Müntefering iftarlar aracılığı ile farklı kültürlerin ve dinlerin tanıştıklarını ve daha da yakınlaştıklarını dile getirdi.

Müntefering, “Lotus Eğitim Merkezi’ni yakından tanıyorum. Bu iftar daveti beni çok mutlu etti. Çünkü farklı kültürlerin ve dinlerin bu tür aktiviteler ile tanışması çok önemli. Ben bu vesile ile çok şey öğrendim. Yemekler harikaydı.” dedi.

İftara katılan bir diğer katılımcı Herne Wirtschaftsförderungsgesellschaft Müdürü Dr. Joachim Grollmann ise davetten çok memnun olduğunu ilk defa bir iftar yemeğine katıldığını söyledi. “Burada bulunanların doğal hali beni çok etkiledi.” diyen Grollmann. “Samimi olarak herkesin kendini ifade edebildiği ve dikkate alındığı bir ortam. Çok mutlu oldum. Atmosfer harika. Yemekler çok lezzetliydi. Bence Lotus Eğitim Merkezi’nin bu ortamı gençler adına harika bir şans.’’ şeklinde konuştu.

Eğitim merkezi başkan yardımcısı Murat Oruç katılımcılara Ramazan ayı ve oruç hakkında, Lotus Eğitim Merkezi Başkanı Şentürk Konak ise eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İftar sonrası misafirlere Türk çayı eşliğinde Lotus Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından Ney dinletisi sunuldu.