Model Birleşmiş Milletler Türkiye (MUNTR) toplantılarının 11.’si başladı. Antalya Göynük’teki tatil bölgesinde yapılan toplantıya 15 ülkeden 16-25 yaşları arasında 700’e yakın kişi katılıyor.

Programın açılış toplantısında soruları cevaplayan MUNTR 2015’in Genel Sekreteri Nezahat Yeşim Yargıcı, katılımcılara çevre, insan hakları gibi konularda bilgiler verileceğini ve sunumlar gerçekleştirileceğini söyledi. Katılımcıların ülkelerinin diplomatı gibi sunumlar yapıp müzakerelere katıldığını belirtti. Programın 11. kez düzenlediğine değinen Yargıcı, bunun BM’nin bir simülasyonu olduğuna dikkat çekti. Yargıcı, "MUNTR, gençlerin topluluk önünde konuşma, uluslararası ilişkiler, kalkınma insan hakları gibi konularda kendilerini yetiştirmeleri için ortam hazırlıyor." dedi.

Toplantıda, 70. yılı olması münasebetiyle BM’nin önemi ve yaptığı projeler de ele alınacak. Örnek projelerin geliştirilmesi için müzakereler düzenlenecek. Program sonucunda ortaya çıkan çözüm ve öneriler BM Türkiye ofisine gönderilecek. Yargıcı, katılımcıların 6’lık bir değerlenme sürecinin ardından seçildiğini belirterek, "Bu kişilerin daha önce yaptıkları çalışmalar ve diğer toplantılardaki performansı seçilmelerinde belirleyici oluyor." ifadesine yer verdi. Toplantı 6 Mart’a kadar sürecek.