Tunceli Özel Munzur Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri bu yıl kazandıkları üniversitelerle şehirde bir ilki gerçekleştirdi. Özel Munzur Fen Lisesi öğrencilerinden Rozerin Demirtaş, LYS sınavında 501,69 puan alarak 4 fen puan türünün üçünde Tunceli birincisi olup İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne, Özel Munzur Anadolu Lisesi öğrencisi Batuhan Çaylı eşit ağırlık sıralamasında Türkiye 1.683 ve Tunceli birincisi olup Ankara Hukuk Fakültesi’ne yerleşti.

Tunceli Özel Munzur Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Halit But, Tunceli’nin üniversite sınavlarındaki başarısının her yıl biraz daha arttığını belirterek, "Üç yıl önce Tunceli Türkiye 65.’si olmasına rağmen Özel Munzur Fen ve Anadolu Lisesinin mezun vermeye başlamasıyla önce Türkiye 32.’sine sonra da geçen yıl Türkiye’de ilk 10 il arasına girmiştir. Umarım bu yıl Tunceli’nin başarısı daha da artacaktır.” dedi.

ÖĞRENCİLERİN 5'İ TIP, 4'Ü HUKUK, 2'Sİ DİŞ HEKİMLİĞİ, 9'U MÜHENDİSLİK KAZANDI

Öğrencilerinin Türkiye’nin en kaliteli üniversitelerine gittiğini belirten Okul Müdürü But, “Özel Munzur Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri bu yıl 2 milyon 126 bin öğrencinin katıldığı YGS sınavında da Türkiye'de bin 700 sıralamayı elde ederek Tunceli 1.si olmuştu. Bu yılki öğrencilerimizden 5 tanesi tıp fakültesine, 4 tanesi hukuk fakültesine, 2 tanesi diş hekimliğine, 9 tanesi mühendisliğe, 5 tanesi psikolojiye, 3 tanesi diyetisyenliğe, 4 tanesi öğretmenliğe ve daha birçok fakülteye yerleşerek Tunceli’nin en başarılı öğrencileri oldular. Üniversite sınavlarında Fen Lisesi öğrencilerimizin başarısının yanında Anadolu Lisesi öğrencilerimiz de büyük başarılar gösterdiler. Anadolu Lisesi öğrencilerimiz bu yıl Ankara Hukuk Fakültesi, Sivas Tıp Fakültesi ve daha birçok güzel fakülteyi kazandılar. Bu da okulumuzun öğrencilere sunduğu eğitim kalitesinden kaynaklanmaktadır." açıklamasını yaptı.

Öğrencilere iyi bir rehberlik verdiklerini de hatırlatan But, sözlerini şöyle tamamladı; “Aynı zamanda öğrencilerimize hem tercih döneminde hem de üniversite kayıt döneminde de rehberlik hizmeti sunmaktayız. Her yıl öğretmenlerimiz çeşitli illere giderek öğrencilerimizin üniversiteye kayıt işlerinde yardımcı olmaktalar.”