Antalya Muratpaşa Belediyesi, 56 mahallede bulunan engelli vatandaşları tespit etmek için komisyon kurdu. Projeyle engellilerin toplumsal yaşamdaki sorunlarının hızlı bir şekilde çözümlenmesi amaçlanıyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde geliştirilen “Muratpaşalıya Yaşam Hattı” projesi kapsamında oluşturulan Engelli Hizmetleri Komisyonu'nun belirlediği engelliler 7 gün 24 saat ücretsiz sağlık ve evde bakım hizmeti alabilecek. Söz konusu hizmetten 60 yaş üstü Muratpaşalılar da, Turunç Masa’nın 444 80 07 nolu telefonuna ulaşarak ücretsiz yararlanacak.

Komisyon, ilk toplantısını Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve engelli derneklerinin temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirdi. Kamuda engelli yurttaşların sayılarının belirlenmediğini ve bu durumun üzüntü verici olduğunu belirten Uysal, “Kamu kurumlarında engelli vatandaşların envanteri yok. Öncelikle engelli vatandaşlarımızı, derneklerimizle birlikte belirlememiz gerekiyor. Ardından hizmet edeceğimiz engellileri ve kamusal kaynağı. Görev ve yetki alanı çerçevesinde engelli vatandaşlara 7 gün 24 saat hizmet vereceklerini kaydeden Uysal, "Engelli yurttaşlarımızın daha iyi yaşamlarını sürdürebilmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Engellilerimiz için azami toplumsal hizmeti vereceğiz. Engellilerimizin sorunları ve istekleri tespit edilerek gerekli olan hizmet verilecek. Komisyonumuza büyük işler düşüyor.” diye konuştu.