Ankara’da Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan Saadet Partililer, Muhammed Mursi için eylem yaptı. Grup, idam kararını protesto etti.

Ankara’da Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan Saadet Partililer, devrik Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için eylem yaptı. Mursi için sloganlar atan ve dövizler taşıyan grup, burada basın açıklaması okudu. Basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Bu idam kararları ve cezaların hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle bir ilgisi yoktur. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır. Yaşanan bu hukuk dışı süreçte Batı’nın sessiz kalması elbette ırkçı emperyalizmin izlediği stratejinin bir gereğidir. Zaten aynı güçler darbe sürecine de destek vermişlerdir. Mısır’da olup bitenleri sadece bir hukuk skandalı olarak değerlendirmek elbette yanlıştır. Yaşanan süreç, yeryüzünün enerji kaynaklarını yağmalayarak, kendinden olmayan insanları ücretli köleler haline getirerek, kendilerine itaat etmeyenleri de imha ederek mevcut dünya düzenini işleten ırkçı emperyalizmin örtülü işgalinin yansımasıdır. Alınan bu kararın Mısır’ı bir iç savaşa sürükleme ihtimali de bizi endişelendirmektedir."

Basın açıklamasından sonra grup, yaptıkları duayla eylemlerine son verdi. Çevik Kuvvet ekipleri de eylem sırasında hazır bekledi.