Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Kahramanmaraş Temsilciliğinin çağrısıyla Ulu Camii önünde toplanan grup, "Mursi seninleyiz'', "Müslümanlar kardeştir, yalnız değildir'', "Bırak ey Sisi'' şeklinde sloganlar attı.

AGD 16. Bölge Başkanı Osman Yücel, burada yaptığı konuşmada, Mısır'da gerçekleşen darbenin ardından ortaya çıkan hukuksuzlukları adaletsizlikleri, hak ihlallerini protesto etmek için toplandıklarını belirtti.

Mursi'ye verilen kararı protesto ettiklerini dile getiren Yücel, şunları kaydetti:

"Kardeş ülke Mısır'da ilk bağımsız ve serbest seçimle cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen haksız süreç devam etmektedir. Verilen cezanın bir askeri cunta tarafından verilen aşikardır. Ayrıca Mısır'da Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedi'nin de aralarında bulunduğu 14 teşkilat yöneticisine verilen idam cezaları onandı. 'Rabia Operasyonları Birimi' davasında 48 kişi ise müebbet hapisle cezalandırıldı. Bu kararları veren sözde mahkemelerin askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğu aşikardır. Bu kişilerin tek suçu o gün seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmek için Adeviyye Meydanı'nda olmalarıdır."

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.