Mısır'da askeri müdahaleyle görevinden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Mısır Konsolosluğu önünde eylem yapıldı. Eylem sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atılması üzerine gerginlik yaşandı.

Mısır Mahkemesi, askeri müdahaleyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye 'Hapishaneler baskını' davasından verdiği idam kararını kesin hükme bağladı. Kararın ardından Anadolu Gençlik Derneği ve İHH, Beşiktaş'taki Mısır Konsolosluğu önünde eylem yapma kararı aldı. Akşam saatlerinde Konsolosluk binası önüne gelen eylemciler, slogan atarak kararı protesto etti. Eylemciler, denizden de teknelerle gelerek konsolosluk binasına lazerli fotoğraf yansıttı. Mısır'da Rabia meydanında öldürülen Esma Biltaci'nin ağabeyi Enes Biltaci de eylemcilere destek verdi.

Mısır Konsolosluğu önüne gelen bir başka grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atmaya başladı. Diğer eylemciler, slogan atan şahıslara tepki gösterdi. İki grup bir anda birbirine girdi. Yaşanan itişmeleri araya giren polis ekipleri engelledi. Yaşanan gerginlik bir süre daha devam etti. Eylemciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.