Mısır'da Muhammed Mursi için idam kararı verilmesi, Fatih'te düzenlenen eylemle protesto edildi. Eylemde, nihai kararı verecek olan Mısır müftüsüne seslenen grup, "Hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma." dedi.

Aksaray'da toplanan bir grup, Mursi'ye verilen idam kararını protesto etti. Grup, 'Mısır halkı yalnız değildir', 'İnsanlık için sesini yükselt' yazılı pankartlar açtı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Mustafa Yılmaz, idam kararını eleştirerek şunları söyledi: “Katil Sisi’yi lanetlemek için buradayız. Darbeci mahkemelerin kararlarını protesto etmek için buradayız. Mursi ve mazlumlara sahip çıkmak için buradayız. Mısır halkının izzetli duruşu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz.”

Nihai kararı verecek olan Mısır müftüsüne seslenen Yılmaz, “Hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın. Mahkeme-i Kübra’da hesap vereceksin.” dedi.

Verilen idam kararını tanımadıklarının altını çizen Yılmaz, “Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu Memur-Sen olarak deklare ediyoruz. Mursi dâhil tüm ihvan tutukluları serbest bırakılmalı. Muhammed Mursi’nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker, sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır.” şeklinde konuştu.