Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadın personelini unutmadı. Başkan Salih Zeki Murzioğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ile birlikte Oda’da görev yapan personeli tek tek ziyaret ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkan Murzioğlu ayrıca, bayan personele, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üzerinde nazar boncuğu bulunan bileklik hediye etti.

Tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını belirten Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Kadınların gücü, medeniyetin göstergesidir. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda yaşama etkin katılımı toplumların, devletlerin ve milletlerin gücüne güç kattığı aşikardır. İstihdam alanında kadınlarımızın dinamik gücünü ekonomiye katkı haline dönüştürmek amacıyla başlatılan her çalışma, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve kalkınmasına büyük ivme katacağına olan inancımız tamdır. Kadının duygusal zekası ve varlığı, toplumun ve toplumsal barışının en büyük güvencesidir. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır.” dedi.

KADINLAR DEĞİŞTİĞİNDE, TOPLUM DEĞİŞECEK

Kadınların ekonomik hayatta güçlenmesinin önemine vurgu yapan Başkan Murzioğlu, “Türk ekonomisinin dünyaca dikkat çeken son yıllardaki istikrarlı gelişiminin ivme kazanarak sıçramaya dönüşmesi de ancak kadınların özellikle ekonomik hayattaki rol ve üretkenliğinin artması ile orantılı bir hedef olarak değerlendirilmelidir. Kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi onların Türk ekonomisi ve hedeflerine katkı sağlayacağı gibi şiddet, eğitim ve sosyal güvenlik gibi diğer sorunlarının çözümünde de etkili olacaktır. Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşundaki destanlarının baş mimarlarından ve yapı taşlarından olan Türk Kadınının yeri ve önemi herkes tarafından bilinmektedir. Kadınlar değiştiğinde toplumlar değişecektir. Toplumlar değiştiğinde ülkeler değişecek, dünya değişecektir. Bu duygu ve düşüncelerle doğumdan ölüme her alanda varlıklarıyla onurlandığımız, bizleri, eğiten yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.