Muş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Muş Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, gençleri uyuşturucudan koruyacak işbirliği protokolü imzaladı.

Adalet Bakanlığı Muş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Muş Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, gençleri uyuşturucudan korumak için harekete geçti. Muş Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışmalara başladı. İmzalanan protokolle tek amaç ve gayenin Muş gençliğini uyuşturucu ve çeşitli kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu belirten Muş Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bingöl, tüm resmi kamu kurum kuruluşları ve STK’ların desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Şu ana kadar 400 kişinin madde bağımlılığından kurtulmak için derneklerine müracaatta bulunduğunu ifade eden Bingöl, özellikle İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalıştıklarının altını çizdi.

Muş’ta ‘Uyuşturucuya Hayır’ kampanyası ile 10 bin imza topladıklarını hatırlatan Bingöl, mahalle toplantılarını sürekli hale getirdiklerini kaydederek şunları söyledi: "Derneğimiz ile Adalet Bakanlığı Muş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, hakkında TCK 191. Maddesi kapsamında hakkında denetim serbestlik veya tedavi ve denetimli serbestlik kararı olan çocuk, genç ve yetişkinlerin diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde kararlarının yerine getirilmesini sağlamak amacıyla protokol imzaladık. İmzalanan protokolümüzde; bu amaçla mevzuatın ön gördüğü şekilde tedavilerinin yapılması ve yasa dışı uyuşturucu ve yarıcı maddenin kullanımından uzaklaşmayı sağlamak için bireysel görüşmeler, yapılandırılmış grup çalışmaları seminerler ve boş zaman etkinlikleri gibi faaliyetler yapılmaktadır. Adalet Bakanlığı Muş Denetimle Serbestlik Müdürlüğü ile Muş Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği madde kullanımı olan bireylerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları, çevrenin olumsuz etkinliklerden kurtulmaları ve sağlıklarını yeniden topluma yararlı bireyler olmaları için birlikte faaliyetlerde bulunmak için iş birliği yapmaya karar verdik."

Tamamen şeffaf ve tek amacın gençlik olduğunu vurgulayan Bingöl, "Bizim amacımız ortada olup bu mücadeleye herkesi davet ediyoruz. Çünkü madde bağımlısı olan her gençten tüm toplum sorumludur. Herkes bu sorumluluğun bilincinde olsun. Tek bir gencimiz bile madde bağımlısı olsun istemiyoruz. Bu bataklığı hep birlikte kurutmalıyız. Hemen her hafta emniyet bültenlerinde uyuşturucu maddesi ele geçirildiği açıklanıyor. Bu mücadeleye toplumun katkısı olmalı yoksa baş edilmesi çok zordur. Biz burada reklam olsun ya da kişi ön plana çıksın derdinde değiliz. Hiçbir siyasi parti ile bağlantımız yoktur. Burada genç kardeşlerimizi, ağabeylerimizi ve bu bataklığa düşen herkesi kurtarmanın derdindeyiz. Evet, burada bir çıkar var, bu çıkar sadece gençleri kurtarmaktır. Bu konuda tüm devlet yetkililerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve herkesin yardımına ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.