Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasında bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 3 adet dükkan satışında yaşanan sıkıntılara bir türlü çözüm bulunamıyor.
Muş İl Genel Meclisi 2015 yılı yatırım programı 4’üncü toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıya Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özcan Sayılgan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra dilek ve temenniler bölümünde söz hakkı alan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özcan Sayılgan, yeni hizmet binalarında bulunan ve mülkiyeti il özel idaresine ait 3 dükkanın satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Maddi durumlarının yetersiz olduğunu ve dükkanları satın alamadıklarını ifade eden Sayılgan, şunları söyledi: “Sorunumuz Ticaret ve Sanayi Odası binası yapılırken arsa karşılığında Valiliğe 3 dükkanımız bulunmaktadır. Tabi bu süre zarfında dükkanlar yapılmadı ve bitirilmedi. Bina atık duruma düşmüş. Bizim sizden talebimiz bu bina ile ilgili çözüm üretmeniz, bunun için bir şansımız var. Onun için buraya geldik. İki yıldır bu gündemde olan bir sorundur ve çözülemiyor. Çözülemeyişinin sebepleri vardır. Bunu bir şekilde çözmemiz lazım. Bunun tek çözüm yolu ise sizlersiniz. İşin içinde kalmışız ve bina atıl durumdadır.”
“BU İŞİN GÜNAH KEÇİSİ MECLİS DEĞİL”
Mülkiyeti İl Özel İdaresi dükkanlarının bedavaya verileceği gibi bir görüşmenin olmadığını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, “Bizden önceki dönemde arkadaşlarımız bunu gündeme alırken dükkanları Ticaret ve Sanayi Odasına vereceğiz diye bir şey olmamıştır. Tamamen günah keçisi İl Genel Meclisi olmadığını herkesin bilmesini istiyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası sürekli el değiştirip seçimler oldu ve şuanda üç başkan değişti. Artı eski bina ile yeni bina bir atıl duruma geldi. Günah kimindir, kim yaptı kimler yapmadı diye Meclis sorumlu tutulamaz. Meclis bu konuda ilk başta verdiği kararın arkasındadır. Çözüm noktası adına yardımcı olmak için söz veriyoruz” dedi.
“BU MECLİS, ÜSTÜ KAPALI İŞLERE GEÇİT VERMEZ”
Dükkanlar ile ilgili daha önce görevlendirilen komisyonlarda bire bir görev aldığını kaydeden DBP İl Genel Meclis Üyesi Alparslan Kardan, “Kim haklı kim haksız, kim veriyor kim vermiyor, kim alamıyor böyle üstü kapalı konuşmayla bu işler yürümez. Biz burada ili temsil ediyoruz. Bizde bir sıkıntı varsa deyin ki yardımcı olun, bizde bir sıkıntı yoksa diyecek arkadaş Valinin odası açık Vali yardımcı olsun. Bir yerde sorun varsa ya bu meclisten kaynaklanır yada Validen kaynaklanır. Üstü kapalı işler bu ilde yürümez. Nasıl 5 yıldır yapmışız ve 6’ıncı yıldır nasıl yürümediği gibide yürümez. Üstü kapalı hiçbir hizmet bu meclisten geçmemiştir ve geçmeyecektir. Ya bizden kaynaklanır yada Validen kaynaklanır. Biz bir komisyon kurduk, gidip dolaştık. Sonradan baktık ki üç tane dükkanı ortaya koyduk ve eski binayı ortaya koyduk arada uçurum kadar bir fark var. Karar bizden çıkıyor, onaylarız ve göndeririz. Önemli olan Valinin onaylamasıdır. Sizlere bir hibe yapılacaksa onu Vali yapar” dedi.
“400 BİN NÜFUSUN HAKKINI HİBE ETMEKTE VİCDANİ DEĞİL”
İl Genel Meclisi ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçilenlerden oluştuğunu vurgulayan Ak Parti Grup Başkanı Mehmet Emin Bitim, “Üç dükkan ve bir konferans salonu vardı. Biz sivil toplum kuruluşumuzla çakışarak değil, 400 bin nüfusun hakkını hibe etmekte vicdani değil. Makul bir seviyede makul bir seviyede yine bir heyetin oluşumuyla komisyon kurulup bu işi tekrar ele alıp neler yapılabilir çalışalım. Bir birimizi kandırmayalım. Ticaret Odası ve Meclis kimsenin mülki değil ve seçimle geliyoruz. Baki kalan bu memleketteki hizmetlerdir. Bu işi yapalım, elimizi taşın altına koyalım” şeklinde konuştu.