Muş'ta Kadın Meclisi üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla miting düzenlendi. İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları eski hastanesi önünde toplanan kadınlar, belediye meydanına kadar yürüdü. Ardından İl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan güvenlik noktalarından geçen kadınlar, üst aramasına izin vermek istemeyince kısa süreli tartışma yaşandı. Üst aramasından sonra miting alanını dolduran kadınlara erkekler de güvenlik duvarı dışında destek verdi.
Mitinge, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Kamu Emekçileri Sendikası temsilcileri ve HDP'den Milletvekilliğine aday adayı olan kişiler ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Tertip Komitesi adına açılış konuşmasını yapan Derya Yolcu, adalet istediklerini belirterek “Gelir adaletsizliği olmasın, yoksulluk ve şiddet son bulsun” dedi. Erkeği koruyan yargı sisteminin değişmesini istediklerini ifade eden Yolcu, “Erkek-Egemen-Devlet zihniyeti değişmeden kadın öldüren erkek haklı cezalarla idamlarla değişmeyecek. Eğitim sitemi cinsiyetsizlikten arınmalıdır. Bedenimiz üzerinde söz hakkımız olsun. Kürtaj tartışılmasın. Doğamız suyumuz toprağımız kirletilmesin, ucuz olmasın emeğin gaspı olmasın” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, şunları söyledi: “Dünyanın hiçbir yerinde iktidarlar kendi istekleriyle gönülleriyle iktidarlarını bırakmazlar. Erkeklerde bu yüzden kendi iradeleriyle iktidarı bırakmıyorlar. Evde temizlik yapan, çocuk bakan, her denileni yapan, karşı çıkmayan, dayağı reddetmeyen ve ölümü reddetmeyen bir kadın istiyorlar ama biz o olmayacağız, biz bunu kabul etmeyeceğiz. Çünkü biz özgürlüğümüzü kendimiz kazanacağız. Biz devlete güvenmiyoruz, hükümete güvenmiyoruz, erkek egemen zihniyete de güvenmiyoruz." şeklinde konuştu.
Mitingin akşam saatlerine kadar devam edeceği öğrenilirken, İl Emniyet Müdürlüğü'nün miting alanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.