Muş'ta Yeşil-Der isimli derneğin düzenlediği ve yerel sanatçıların barış konseri verdiği gecede oğlu PKK'ya katılan Nuriye Arslan ve oğlu vatani görevini yapan Şaziye Çakır barış mesajları verdi.

Muş'ta faaliyet gösteren Yeşilyurtlular Eğitim Çevre ve Dayanışma Derneği (Yeşil-Der) yerel sanatçıların katılımıyla 'barış konseri' düzenledi. Öğretmenevi'nin konferans salonunda düzenlenen konsere Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Yeşil Der Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Yılmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yeşil-Der Yönetim Kurulu Başkanı Selametin Yılmaz, savaşın en ağır yükünü annelerin yaşadığını belirterek "Bugünlerde ülkemizde bir barış ve çözüm süreci yaşamaktadır. Savaşların en ağır yükünü ne devletler nede hükümetler yaşar, bunu sadece anneler yaşar" dedi.

2012 yılında bölgede savaşın en şiddetlisinin yaşandığı ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: "Böylesine kritik bir dönemde annelerin yüreklerinin acıdığı göz yaşlarının aktığı bir zamanda barış için çabalayanlarda varmış.Bizlerde bugün yaptığımız barış etkinliğimizle barışın çabasına destek olmak istiyoruz.sisine ses katmak istiyoruz.Bu amaçla barışın daha güçlü olacağına canı gönülden inanıyoruz."

Açılış konuşmasından sonra sahneye davet edilen iki anne barış mesajları verdi. Oğlu vatani görevini yapan Şaziye Çakır ve oğlu PKK'ya katılan Nuriye Arslan sahneye çıkarak barış mesajları verdiler. Kürtçe ve Türkçe konuşan anneler; "artık analar ağlamasın. Anneler yazıktır. Herkes taşın altına elini koysun" dediler. yapılan konuşmalardan sonra yerel sanatçıların sahne aldı.