Muş’ta minibüsçüler, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bugün ücretsiz yolcu taşıdı. Uygulama vatandaşları memnun etti.

Muş'ta; Şehir-İstasyon, Şehir-Çiftlik ve Muratpaşa- Yeni Hastane arası sefer yapan Gür Dolmuş Durağı ile Şehir-Şeker Fabrikası arasında sefer yapan Güneş Dolmuş Durağı’ndaki araç sahipleri, Peygamber Efendimiz'in doğum yıldönümü sebebiyle yolculardan bugün ücret almadı.
Dolmuş sahipleri, minibüsçüler olarak bir araya gelerek böyle bir uygulama kararı aldıklarını, bu uygulamanın kendilerine maddi değerle ölçülemeyecek kadar güzel bir manevi haz verdiğini söyledi.

“BU HİZMETİ AKŞAMA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”
Şehir-İstasyon hattı arasında taşımacılık yapan Hasan Kızılsoy isimli dolmuş şoförü, hayır işlemek ve Peygamber Efendimiz'in Kutlu Doğumu'nu idrak etmek amacıyla alınan karara dolmuşçular olarak destek verdiklerini söyledi. Kızılsoy, “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle geçmişte olduğu gibi bu sene de elimizden geldiği kadar destek vermeye çalıştık. Sabah başlattığımız bu uygulamayı akşama kadar sürdüreceğiz. Müslümanlar olarak efendimize layık olmak ve onun sünnetine yerine getirmek zorundayız. Bu zorunluluk bizlere büyük bir haz veriyor.” dedi.
MÜFTÜ UZUN, “MUŞ’TA ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPILIYOR”
Muş İl Müftüsü Recep Uzun da, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bugüne özel ücretsiz yolcu taşıma hizmeti veren minibüs sahiplerine teşekkür etti. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla da güzel iş birliği yaptıklarını ifade eden Müftü Uzun, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1989 yılından beri 14–20 Nisan tarihlerini Kutlu Doğum Haftası olarak belirlediğinin ifade eden Müftü Uzun, “Düzenlenen bu tür programlar Peygamber Efendimizi, tanımak, anlamak ve anlatmaya vesile oluyor. Peygamber Efendimizin sevgisinin ve muhabbetini bu topraklarda olmasına vesile oluyor. Tüm bunlar, Peygamber Efendimiz'in topluma dönük olan o güzel ahlakı bir nebze de olsa hatırlatılmak üzere yapılıyor. İnşallah bunun güzel bir neticesini almayı umut ediyoruz.” diye konuştu.