21 Mart'ta Diyarbakır'da yapılacak olan büyük Nevruz kutlaması öncesinde Muş'ta kutlamalar erken başladı.

Diyarbakır'da 21 Mart tarihinde yapılacak büyük Nevruz kutlaması öncesinde Yeşilce Mahallesi'nde Nevruz ateşi yakıldı. Akşam saatlerinde başlayan kutlamalar, Nevruz ateşinin yakılması ile birlikte kutlamalar yoğunlaştı. Kutlamalar gecenin geç saatlerine kadar sürdü.
"TÜM HALKIMIZIN NEVRUZ BAYRAMINI KUTLUYORUZ"
Nevruz bayramını özgürlüğe benzeten Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis Sözcüsü Mahsun Yılmaz, şunları söyledi: "Halkımızın diriliş ve özgürlük bayramı olan Nevroz’u yeni bir baharın arifesinde karşılarken öncelikle bizlere özgürlük fikrini aşılayan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın Nevrozunu kutluyor ve kendisini saygıyla selamlıyoruz. Halkımızın birliği ve özgürlüğümüzün meşalesi olan bu günü, bedenindeki Nevroz ateşiyle daha derin anlamlara kavuşturan Mazlum Doğan yoldaş şahsında Nevroz şehitlerini minnetle anıyor, bizlere devrettikleri mirasın birer bekçisi olacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz."
Mazlum Doğan’ların ölümsüzlüğe yürüdüğü Nevrozları, 2015 yılında her zamankinden çok daha coşkulu bir şekilde karşılamakta olduklarını ifade eden Yılmaz, "Halkımızı, bu büyük coşku selini, bu Nevroz’u, Kürt halkının ve Kürdistan’ın özgürlük Nevroz’u yapmaya, Kürdistan üzerindeki kapitalist emelleri olan AKP hükümetinin ve onun şahsında ulus devletin özgürlüğü sınırlayan dikenli tellerini aşmaya, kendi demokratik kurtuluşunu ve özgür yaşamını bir an önce geliştirmenin canla, başla inşasına çağırıyoruz. Bu temelde mevzilenen ve direnen yoldaşlarımızın ve tüm halkımızın Nevrozunu kutluyoruz" şeklinde konuştu.