Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, otobüsleri protesto etmek için 8 kilometre mesafede bulunan kampsüten şehir merkezine kadar yürüdü. Öğrenciler, gece yarısı yaptıkları basın açıklamasının ardından dağıldı.

Muş merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan Alparslan Üniversitesi kampüsünde gece yarısı başlayan tepki eylemi, şehir merkezine kadar sürdü. İkinci öğretimden çıkan öğrenciler, otobüslerin fazla yolcu almasını protesto etmek için gece 22.00'de başlattıkları eylem sonrası 8 kilometrelik yolu yürüyerek şehre kadar geldiler. Şehrin girişinde öğrencilerin önünü Çevik Kuvvet Polisi kesti. Burada devreye rektör yardımcıları girdi. Öğrencileri, eylemi bırakmaları konusunda ikna etmeye çalışan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Erdoğan, Üniversite Genel Sekreteri Şahabettin İpekten ve Muş Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hakan Yılmaz, sorunu çözeceklerini söylediler.

"ÖĞRENCİLER ŞEHİR MERKEZİNE YÜRÜDÜ"

Yapılan görüşmelerden sonra üniversite öğrencileri yürümekte ısrar etti. Grup ısrarında devam edince polis grubun kaldırım kenarından 2 kilometrelik yürüyüş alanına izin verdi. Öğrenciler gece 01.00'de sloganlarla şehir merkezine yürümeye başladı. Grubu takip eden polis, yürüyüşe, otobüs duraklarının bulunduğu alana kadar izin verdi. Otobüs duraklarında toplanan grup, slogan attıktan sonra isteklerini dile getirdi.

Öğrenciler adına konuşan Ersin Rençber, "Üniversite kurulduğundan bu yana despot bir yönetimle karşı karşıyayız. Öğrenciler, 8 yıldır ulaşım mağduriyeti yaşamaktadırlar. Gerekli merciler sorunu sürekli çözeceğiz diye bizleri kandırmaktadırlar. Öğrencilerin istekleri Meslek Yüksek Okulu'ndan Kampüs alanına tek hat olması, otobüslerin tıka basa doldurulmaması, otobüs saatlerinin kesinleştirilmesi, durakların belirlenmesi, otobüslerin 15'er dakikayla kampüs alanına haket etmesi, iniş ve binişlerde cinsiyetçi yaklaşımların olmaması." dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup sloganlar attı. Öğrencilerin eylemine destek veren HDP İl Başkanı Elif Çetinbaş ve DBP Belediye Meclisi üyeleri de sorunun çözülmesi için belediye ile görüşeceklerini dile getirdiler. Öğrencilerin gece yarısı sokak eylemine yurtlarda kalan diğer öğrenciler de ışıkları açıp kapatarak destek verdi. Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.