MANİSA (İHA) – Şırnak’ta 1 ay önce teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanarak GATA’da tedavi altına alınan ve bu sabah şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Şevket Kolankaya’nın baba ocağında yas var.

Şırnak merkezde 26 Mart 2016 tarihinde operasyona giderken, teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının teröristlerce infilak ettirmesi sonucu ağır yaralanarak Şırnak Devlet Hastanesine ardından da GATA’ya kaldırılan Jandarma Uzman Çavuş Şevket Kolankaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.
Yaklaşık 1 ay süren yaşam mücadelesini kaybeden Kolankaya’nın Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlık Dilek kasabasındaki baba ocağına da şehadet haberi ulaştı. Baba ocağında kurulan taziye çadırında şehidin kardeşleri ve akrabaları taziyeleri kabul ederken, Baba Yaşar Kolankaya, anne Gürbüz Kolankaya ve şehidin eşi Mürüvet Kolankaya’nın henüz GATA’da olduğu öğrenildi.

"ACIMIZ BÜYÜK"

Şehidin kardeşi Tuna Kolankaya’nın da Hakkari Yüksekova’da jandarma uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Kardeşinin yaralanmasının ardından izne ayrılan kardeşi baba ocağında taziyeleri kabul ediyor. Şehidin kardeşi Tuna Kolankaya, "Hastanede yatarken yoğun bakımda gördüm. O zamandan beridir bir daha göremedim. Bu sabah haberi aldım. Saat 5 civarında şehit olmuş. Şırnak’ta görevliydi. Ben de Hakkari Yüksekova’da görevliyim. Ağabeyim yaralanınca hemen geri geldim. İzne gelmiştim. Şehit olunca kaldım. Acımız büyük. Şu an hiçbir şey düşünemiyorum" dedi.

Şehidin cenazesinin de Akhisar Askeri Havaalanına getirildiği, buradan da evine getirileceği öğrenildi. Şehidin cenazesi bugün ikindi namazının ardından Saruhanlı’nın Dilek kasabasındaki cemevinde düzenlenecek törenin ardından defnedilecek.