Genelkurmay Başkanlığı, Muş’un Varto beldesi ve Tunceli’nin Ovacık ilçesinde, terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini bildirdi. Ele geçirilenler arasında Kanas keskin nişancı tüfeği, 34 adet Kalaşnikof tüfek, 60 kgb amonyum nitrat, roketatar ve el bombaları da bulunuyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün Muş ve Tunceli’de ele geçirilen mühimmat şöyle sıralandı: "Muş/Varto’da icra edilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yaralı olarak yakalanmıştır. Ayrıca 34 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 128 adet Ak-47 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet Dragunas (Kanas) keskin nişancı piyade tüfeği, bir adet RPG roketatar ve 10 adet mühimmatı, bir adet PKM (Bixi) makineli tüfeği ile bin 400 adet PKM (Bixi) makineli tüfeği fişeği, bir adet Akrep marka makineli tabanca, 17 adet el bombası, iki adet tabanca, iki adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 500 adet 5.56 mm. çapında fişek, 50 m. elektrik kablosu ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

"Tunceli/Ovacık’ta icra edilen operasyonda üç bölücü terör örgütü mensubu terörist, silahlarıyla birlikte ölü ele geçirilmiştir. Ayrıca bulunan sığınakta 60 kg. amonyum nitrat, iki adet el yapımı patlayıcı düzeneği (10 adet büyük mutfak tüpüne ve 360 kg. patlayıcıya tuzaklanmış), iki adet el telsizi, iki adet tüp başlığı, 5 kg. zeytin, pil ve kablo ele geçirilmiştir."