Diyarbakır'da 1992 yılında yazar Musa Anter'in öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme MİT Kontterör eski Dairesi Başkanı Mehmet Eymür ile Ankara Emniyet eski Müdürü Orhan Taşanlar'ın "tanık" olarak dinlenmelerine karar verdi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Hamit Yıldırım, tutuksuz sanık Savaş Gevrekçi, sanık ve müşteki avukatları katıldı. Mahkeme heyeti yoklamanın ardından taraf avukatlarının beyanlarını aldı. Tutuklu sanık Hamit Yıldırım ise tahliyesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme MİT Kontrterör eski Dairesi Başkanı Mehmet Eymür ile Ankara Emniyet eski Müdürü Orhan Taşanlar'ın tanık olarak dinlenmelerine karar verdi. Mahkeme ayrıca Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden, sanık Mahmut Yıldırım'ın, 22 Ocak 1995'te gözaltına alınmasına ilişkin belgelerin gönderilmesini istedi.

Daha önce Diyarbakır’da görülen dava güvenlik gerekçesi ile Ankara’ya alınmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım, Hamit Yıldırım, Aziz Turan ve Savaş Gevrekçi hakkında, 'taammüden adam öldürmekten' ve ‘halkı isyan ve birbirine öldürmeye teşvik’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.