Hz. Muhammed'in (sav) karikatürüna yayınlayan Charlie Hebdo dergisine baskında 12 kişinin ölümüne neden olan Cherif ve Said Kouachi kardeşler için paylaştığı twitte ‘suçu ve suçluyu övme’ suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Müslüm Gündüz ifade verdi.

Fransa’da meydana gelen olayın failleri Kouachi kardeşler baskının ardından Fransız polisinin operasyonuyla öldürülmüştü. Kouachi kardeşlerin öldürülmesi üzerine Müslim Gündüz, Twitter hesabından “Fransa'da şehit düşen Kuaşi kardeşler ve yardımcısı için İstanbul Aczmendi Dergahı'nda kılınan gıyabi cenaze namazı” ifadeleriyle birlikte, kendisinin de yer aldığı cenaze namazı fotoğrafını paylaşmıştı.

Bu tweet nedeniyle şikayet üzerine Gündüz hakkında soruşturma başlatıldı. Suçu ve suçluyu övmekle suçlanan Gündüz bugün savcılığa ifade verdi.

Gündüz’ün avukatı Bülent Demir, “Peygamberimize hakareti her Müslüman gibi müvekkilim de kabul etmemektedir. Tweetteki ifade Kouachi kardeşlere yönelik Fransız polisinin yaptığı katliamı tasvip etmediğini gösteren eleştiri mahiyetinde bir ifade. Gıyabi cenaze namazı fotoğrafı da yer alıyor.” dedi.