Muş’ta ‘Uyuşturucuya Hayır!’ kampanyası başlatan Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, yaklaşık 10 bin madde bağımlısı gencin olduğunu belirterek mahalle toplantıları düzenlediklerini ve bu soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.
Muş’ta yaklaşık 3 ay önce kurulan ve ‘uyuşturucuya hayır!’ kampanyası başlatan Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, mahalle toplantılarına devam ediyor. Merkeze bağlı 7 mahallede gençlerle bir araya gelerek uyuşturucu maddeden uzak durulması için çalışmalarda bulunan gençlik derneği, ayrıca 3 günde ise 10 bin imza topladılar.
Madde bağımlısı aileleri ziyaret eden gençlik derneği Başkanı Alparslan Bingöl ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ziyaret çalışmalarının devam edeceğini belirttiler. Yaklaşık 3 ay içerisinde 300 genci madde bağımlılığından kurtardıklarını ifade eden dernek Başkanı Alparslan Bingöl,
Muş’ta atıl olan veteriner binasını tamirat ve boya yaptıktan sonra etkinliklerini burada sürdüreceklerini açıklayan Bingöl, amaçlarının kahvehane köşelerinde ve uyuşturucu batağında yok olan gençliği korumak olduğunu kaydetti.
“ASIL SORUN GENÇLERİN İŞSİZ OLMASI”
Muş’ta ki gençlerin en büyük sorunun işsizlik olduğunun altını çizen Bingöl, şunları söyledi: “Gençler madde bağımlısı arkadaşlarının sayesinde kolay bir şekilde uyuşturucuyu elde ediyorlar. Sportif aktivite olmayınca bulaşmak çok daha kolay oluyor. Görüşmelerimizde özellikle gençlerimizin işsiz olmasından bu zehire bulaştıklarını söylüyorlar. Mahalle toplantılarında kendimizi tanıtıyoruz. Hiçbir parti mensubu olmadığımızı söylüyoruz. ‘Bu sorunu kafamızda bitirmek istiyoruz’ diyen birçok genç var. Bu gençler aş istiyorlar, ekmek istiyoruz. Devletin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Devlet yetkililerimizin bir kriz masası oluşturarak bu gençliğe sahip çıkması gerekiyor. Bu iş sadece benimle olacak iş değil.”
“PROJELER ÜRETMEK İSTİYORUZ”
Madde bağımlısı gençlerin mesleki becerileri ile ilgili bilgi sahibi olduklarını vurgulayan Bingöl, “Biz bu memleket için hayırlı işler yapmak istiyoruz. Projeler üretmek istiyoruz. Çünkü gençleri meşgul edecek çalışmaların olması gerekiyor. Bu konuda Vali yardımcılarımız Zeliha Uyan Hanım ve Ercan Öter, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz ve İl Sağlık Müdürü Serdar Türkoğlu’nun destekleri var. Muş’ta gençliğe yönelik değişik kurslar açılabilir. Elimizde bağımlı gençlerin meslekleri ile ilgili bilgileri var. Bu insanlara iş verilmesi gerekiyor. Bu proje gençlik için son şans proje. Yapılan toplantılarda gençler kurutulmak için çare arıyorlar. Muş’a AMATEM (Alkol Ve Madde Bağımlılığı Tedavi Ve Eğitim Merkezi) istiyoruz. Yıllarca madde bağımlısı olanlar bu işten kurtulmak istiyorlar. Tedavi için Muş’ta sağlık teçhizatı yeterli değil. Çalmadığımız kapı kalmadı. Bu gençlik Muş’un en büyük sorunu. Bu sorunu göz ardı edemeyiz. Yangın düştüğü yeri yakmaz. Bu ateş bir gün bize de ulaşabilir. Bu feryada ses verecek insanları yardıma bekliyoruz. Gelin bu Muş gençliğine sahip çıkalım. Başlatılan imza kampanyasında 10 bin imza atıldı. Vali beyi ziyaret edip destek talebinde bulunacağız” şeklinde konuştu.