Muş merkeze bağlı Ağaçlık köyünde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından 12 kişi zehirlendi. Muş Devlet Hastanesi acil servisine kaldrılanlar arasında bulunan 2,5 aylık Zeynep Nida Çelik, Elazığ’a sevk edildi. Hastanede bebeği götürecek bir canturtaran bulunamayınca Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gönderildi.

Recep Aslan’ın evine misafir olarak giden baldızları ve çocukları, akşam sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Karın ağrısı ve baş dönmesi şikayetiyle Edibe Aslan (45), Betül Aslan (16), Hamza Aslan (13), Ayşe Aslan (9), Ebubekir Aslan (7), İstek Çelik (25), Recep Çelik (30), Hilal Çelik (27), Nisa Çelik (9), Sudenur Çelik (6), Elif Çelik (4) ve 2,5 aylık Zeynep Nida Çelik, Muş Devlet Hastanesi acil servisine gittiler. Bunlardan Elazığ’a sevk edilen bebek Zeynep Nida'nın babası Himmet Hakkı Çelik, olayı şöyle anlattı: “Ben evde değildim. Üç kız kardeş, bacanağımın evine gitmişler. Sobadan dolayı zehirlenmişler. Apar topar acile getirmişler. Zehirlenenlerden 2,5 aylık çocuğu Elazığ’a sevk ettiler. Yalnız sıkıntı, burada araç bulamıyoruz. Dört yetişkin ve sekiz çocuk var. Bunlar sabah kalkıp annelerinin yanına gidiyorlar. Midelerinin ağrıdığını söyleyip hepsinin aynı şikayette olması nedeniyle hemen şüpheleniyorlar. Evin sahibi Recep Aslan, bunları alıp hastaneye getiriyor.”

CANKURTARAN SIKINTISI YAŞANDI

Hastane yönetiminin istifa ettiğini ve bütün cankurtaranların bozuk olduğunun söylendiğini iddia eden bebeğin dedesi Mizbah Çelik ise, “Araçların hepsinin bozuk olduğunu ve çalışmadığını söylediler. Buraya geldiğimizde ise yetkililerin tamamının istifa ettiğini söylediler. Doğru bir şey söylemiyorlar. Burada 4 saat bekliyorsak demek ki bir sıkıntı var. Sevk ediyorsun, araç niye yok? Bunların hepsi sıkıntı. Memur arkadaşlar konuşamadıklarını söylüyorlar.” dedi.

Cankurtaran meselesine açıklık getiren Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü ise iki acil hasta için hazırladıklarını ve hiçbir sıkıntının söz konusu olmadığını bildirdi.