Muş-Diyarbakır karayolunda etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle 30 kişi ve onları kurtarmaya giden ekip geceden bu yana mahsur kaldı. Bölgeye sevk edilen ekipler kara saplandıkları için kurtarma çalışmalarından şu ana kadar sonuç alınamadı.

Dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı Muş-Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapattı. Diyarbakır’dan Muş’a gelen 30 kişi, karayolu üzerindeki Keklik Çeşmesi mevkiinde gece saat 23.00’ten bu yana mahsur kaldı. Kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin yer yer bir metreye kadar düştüğü bölgede, Karayolları ekiplerinin kurtarma çalışması da sonuç vermedi. Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle iş makinesinin mahsur kalması çalışmaları aksattı.

Sabah saatlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için bölgeye yeni ekipler sevk edildi. Giden iş makineleri, vatandaşlara 20 kilometre kala kara saplandı. Görüş mesafesinin düşük olmasından dolayı iş makineleri ilerlemeyince, Muş'ta takviye iş makineleri bölgeye yönlendirildi.

'MAHSUR KALANLAR ARASINDA HASTA OLAN VAR'

Yolda mahsur kalan vatandaşların perişan olduklarını belirten Sabri Kaya, "Dün geceden beri 30 kişi bu yolda mahsur kalmışız. Traktörlerimiz, kamyon ve diğer araçlarımız yolda kalmış ve perişan olmuşuz. Ekipler geldi, onlar da mahsur kaldı. Yaklaşık 30 kişi var ve aralarında hasta olan biri de var." dedi.

Bölgedeki bir köye odun götürmek isteyen bir kamyonet de yolda mahsur kaldı. Geri döneceğini ifade eden kamyonet sürücüsü Sedat Gemi, "Odun ve ağaç götürüyordum. Yol kapalı ve mahsur kaldık. İş makinelerini bekliyoruz. İnşallah kar ve rüzgar burayı kapatmadan merkeze geri döneceğiz." diye konuştu.

AFAD BÖLGEYE HAREKET ETTİ

İş makinelerinin yetersiz kalması üzerine Muş Valiliği tarafından bölgeye İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. Kar motorları ve arazi tipli araçlarla bölgeye hareket eden ekiplerin, görüş mesafesinin düşük olmasından dolayı ilerlemekte güçlük çektiği öğrenildi.