MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, ülkenin bir eşkıyanın, yattığı yerden yol haritaları oluşturup bizi yönetenlerin eline tutuşturulduğunu söyledi.

Öztürk seçim çalışmalarını milletvekili adayı olduğu Mersin'de sürdürdü. Mersin'deki bir lokantada partililerde bir araya gelen Öztürk yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine işaret erek bu manzara ile dosta güven, düşmana korku verdiklerini kaydetti. Ülkeyi yönetenlerin gaflet ve delalet içerisinde olduğu için rafa kaldırılmış planların yeniden gündeme geldiğini öne sürün Öztürk "Gövde zayıfladığı için de bütün mikroplar üremeye başladı. Tarihin hiçbir döneminde Türkiye’yi bu kadar perişan, bu kadar zayıf yakalayamayız diye düşünen bütün şer kuvvetleri de harekete geçti. Hiç umurumuzda değil. Söz konusu vatan ise hangi güç ortaya çıkarsa çıksın, şu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, sevdiğimiz ve inandığımız müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yok." diye konuştu.

Ülkenin bir eşkıyanın ellerine teslim edildiğini savunan Öztürk "Yattığı yerden yol haritaları oluşturup bizi yönetenlerin eline tutuşturuldu. Elbette ki yoksulumuz, garibanımız, işsizlerimiz de var. Ancak bunların hiçbirisi telafi edilmeyecek eksiklikler değil. Allah’ın izniyle hepsini telafi ederiz. Ama eğer burnumuza bir defa halkayı geçirirler ise ne Libya’ya benzeriz, ne Mısır’a ne de Cezayir’e. Kapanın elinde kalırız. Onun için yeniden bir abdest alıp Bismillah Ya Allah deyip önde gidenlere de cesaret vermek suretiyle bu yolculuğu hep beraber tamamlayacağız.” şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanı Sabahattin Kılıç ise "7 Haziran genel seçimlerinde Türk milletinin geleceği ve milli beka ile beraberlik ülküsünün oylanacağını kaydetti. Türkiye'nin tek bir kişinin otoriter ve despotik tesiri altında olduğunu öne süren Kılıç, "Eğer AKP korkusu ve tezgahı sonlanmazsa, Türkiye Cumhuriyeti can çekişerek tarihten silinecek, Türk milleti bir iç kavga ile hem vatanından hem de varlığından olacaktır. Bu itibarla birliğimiz ve dirliğimizi korumak zorundayız. Unutulmamalıdır ki ihanet ve şer odaklarına ve işbirlikçilere devletin tüm kurumlarını işgal etmiş, kokuşmuş zihniyet temsilcilerine Milliyetçi hareket mızrak gibi saplanacaktır.” dedi.