Muş’ta belli aralıklarla devam eden etkili kar yağışı yaklaşık 100 köy yolunu ulaşıma kapattı. 35 ekip ve 100 personelle hizmet verdiklerini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 10 bin kilometre karla mücadele çalışması yapıldığını söyledi.

Muş’ta yüksek kesimlerde fırtına ve tipi yaklaşık 100 köy yolunu ulaşıma kapattı. Sabah saatlerinde 53 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, şu anda yaklaşık 100 köy yolunun kapandığını söyledi. 35 ekip ve 100 personelle karla mücadele çalışmasının yürütüldüğünü ifade eden Yentür, şunları söyledi: "Muş İl Özel İdaresi olarak etkili olan kar yağışı nedeniyle sabah itibarıyla 53 köy yolumuz kapalıydı, öğle saatlerinden sonra etkili kar muhtemelen bir 50 köy yolumuzu daha kapatmıştır. Yüksek yerlerde fırtına vardır. 35 ekibimiz ve 100 personelimiz de karla mücadelesi yapmaktadır."

'10 BİN KİLOMETRE KARLA MÜCADELE YAPILDI'

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yentür, en ufak şikayetin bile değerlendirilerek vatandaşa hizmet götürüldüğünü ifade etti. 2 bin 750 kilometre yol ağı olan Muş’ta her bir köy yolunun 4 defaya yakın açıldığını vurgulayan Yentür, "Yılın başından bu yana yaklaşık 10 bin kilometre karla mücadele çalışması yaptık. Geçmiş yıllara göre karla mücadele kilometremiz az olsa da vatandaşın seyir ve seferini kolaylaştırmak için hızlı bir şekilde küçük bir şikayette dahi ulaşımın sağlanması için ekiplerimizi gönderiyoruz." şeklinde konuştu.