Muş’ta dün etkisini artıran ve bugün de belli aralıklarla devam eden kar yağışı 273 köy yolunu ulaşıma kapattı.

Muş’ta etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle dün akşam saatlerinde il genelinde 366 köy yolunun ulaşıma kapandığını ve 93 köy yolunun ulaşıma açıldığını belirten Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, ekiplerin vardiyalı bir şekilde köy yollarını açmaya devam ettiğini söyledi. Muş’ta kar yağışının başladığı günden itibaren merkez, Varto, Hasköy, Korkut, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde toplam 7 bin kilometre karla mücadele çalışmasının yapıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, hiçbir sorunun söz konusu olmadığını söyledi.

Muş genelinde toplam 2 bin 750 kilometre köy yolu ağının olduğunu ifade eden Yentür, şunları söyledi: “Dün itibarı ile etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle 366 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Bu kar yağışının dinmesiyle karla mücadele çalışmalarına başladık. 366 köyümüzden 93 köy yolu açıldı. Karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Muş il genelimizde toplam 2750 kilometre köy yolu ağımız mevcuttur. Kar yağışının ilimizde yağmaya başladığı günden itibaren toplam 7 bin kilometre karla mücadele çalışması yapılmıştır. Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok köy yolu 5 ile 7 defa açılmıştır. Bu şu anlama geliyor; devletimiz vatandaşına kar ve fırtına dinlemeden hizmet götürmüştür. Biz İl Özel İdaresi olarak kaynaklarımızı en verimli ve tasarruflu bir şekilde kullanmakla mükellefiz. Bu nedenle kar yağışının etkili olduğu zamanlarda tüm köy yollarımız kapanıyor ve biz kar yağışı dindikten sonra harekete geçiyoruz. Köy yolu açılırken bazen tipi ve fırtınadan dolayı kapanıyor. Tek sıkıntımız bundan ibarettir.”

Muş’ta karla mücadele çalışmaları kapsamında 24 ekibin olduğunu kaydeden Yentür, “24 ekibimiz karla mücadele çalışması yürütüyor. Daha önce kapalı olan 366 köyümüzden sadece merkeze bağlı İnardı, Cevizlidere ve Sağlık köy yollarını kar kalınlığı nedeniyle açamamıştık bunu daha öncede belirtmiştik. Bu 3 köyümüzün dışında tüm 363 köy yolu ve 250 mezra yolunu açmıştık. Şuanda ilimizde ulaşıma kapalı olan köylerimizin ulaşıma açılması için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Gerek güvenlik güçleri gerek sağlık ve gerekse mahalle ile köy muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Acil durumlar için gerekli tüm önlemlerimiz alınmış durumdadır ve herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

Dün 30 kişinin mahsur kaldığı ve üç kişinin de çığ altında kaldığı Muş-Diyarbakır karayolu Muş Valiliği tarafından 3 gün süreyle trafiğe kapatılmıştı.