Muş’ta sabah erken saatlerde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Yaklaşık 20 gündür Sibirya soğuklarının hakim olduğu ilde kar yağışı ile hava az da olsa ısındı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, karla mücadele için ekiplerin hazır olduğunu belirterek, şu ana kadar kendilerine herhangi bir ihbar gelmediğini ifade etti. Özellikle kırsal kesimlerde tipi ve fırtınanın hakim olduğunu kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yentür, kar yağışının etkisini iyice artırması durumunda birçok köy yolunun tekrar kapanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Muş İl Özel İdaresinin merkez ve 5 ilçede 24 ekiple karla mücadele çalışması için hazırda beklediğini kaydeden Yentür, şunları söyledi: "Merkez ve ilçelerimiz olmak üzere şuanda kapalı köy yolu yok ve bununla ilgili herhangi bir ihbarda gelmedi. Ancak yüksek kesimlerde etkili kar yağışı, tipi ve yoğun fırtına var. Bazı köy yollarımızın kapanması söz konusu olabilir. Şuanda 24 ekibimiz karla mücadele çalışması için hazırda bekliyor. Daha önce kapalı olan 366 köyümüzden sadece merkeze bağlı İnardı, Cevizlidere ve Sağlık köy yollarını kar kalınlığı nedeniyle açamamıştık. Bu 3 köyümüzün dışında tüm 363 köy yolu ve 250 mezra yolunu açmıştık. Şu anda ilimizde olumsuz bir durum söz konusu değil. Gerek güvenlik güçleri gerek sağlık ve gerekse mahalle ile köy muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Acil durumlar için gerekli tüm önlemlerimiz alınmış durumdadır ve herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir."

Karayolları 113'üncü Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu ise Muş-Bitlis, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum ve Muş-Diyarbakır bağlantı yollarında şu ana kadar herhangi bir sıkıntı olmadığını vurgulayarak, ekiplerin hazırda bekletildiğini ifade etti.