Muş’ta Nevruz kutlama çalışmalarına başlayan Nevruz Tertip Komitesi, kutlamaların 19 Mart tarihinde yapılacağını belirterek, şimdiden tüm halkı davet etti.

Muş Nevruz Tertip Komitesi, kutlamaların 19 Mart Perşembe günü yapılacağını açıkladı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muş İl Başkanlığı'nda toplanan Nevruz Tertip Komitesi, Nevruz kutlama alanının halen belirlenmediğini ve ileri bir tarihte kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

Tüm Muş halkını şimdiden Nevruz kutlamalarına davet eden Muş Nevruz Tertip Komitesi Sözcüsü Faruk Uygur, şunları söyledi: “Muş Nevruz Tertip Komitesi olarak bugün startımızı verdik. Kürt halkının direnişi ve dirilişi olan Nevruz Bayramı, demirci kava tarafından zalim de halk kararlılığını karşı zulmüne baş kaldırıp onun öldürmesiyle başlayan;Mezopotamya'da Sümerlerden Babillilere kadar birçok halkın tarihinde yer alan Nevruz Bayramı maalesef günümüz Türkiye’sinde hiçbir zaman 1970 yıllarına kadar özüne uygun olarak kutlanılamadı.”

Bu yıl Muş’taki Nevruz Bayramı'nın özüne, Kobani ve Şengal ruhuna uygun olarak kutlanacağını söyleyen Uygur, “Önderliğimizin başlatmış olduğu barış ve müzakeresine uygun olarak geçirilmesini ifade etmek isteriz. Aslında Nevruz bizim için Kobani direnişidir. Nevruz bizim için Şengal direnişidir. Nevruz'u bize hediye eden şehit Mazlum Doğan’ın ruhudur. Nevruz, Kobani'de mücadele eden Kürt kadınının direnişidir. Nevruz, Ağrı’nın gülüşüdür. Bu anlamıyla Muş tertip komitesi olarak Nevruz startımızı vermiş bulunmaktayız. Bununla ilgili resmi müracaatımıza başladık. Halen geri dönüş yapmadılar bize. Bugün ve yarın geri dönüş yapacaklar bize ve komisyonlarımızı oluşturduk. Bu yılki Nevruz'un barış sürecine müzakere sürecine uygun olarak geçmesini temenni ediyoruz. Bütün Muş halkını Nevruz'a davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.