Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) ekipleri, bu defa farklı bir operasyon için harekete geçti. Muş'un Çengilli (Yukarı Yongalı) köyüne çıkan okul sütü aracı yolda kalınca devreye AFAD ekipleri girdi.

Muş merkeze 50 kilometre uzaklıkta bulunan Çengilli (Yukarı Yongalı) köyüne okul sütü götüren aracın yolda kalması nedeniyle köy muhtarı Eyüp Umur, AFAD ekiplerinden yardım istedi. Yardım çağrısının ardından yola çıkan ekipler, kar nedeniyle köye gidemeyen araca ulaştı. Araçta bulunan okul sütleri kar motoruna alınarak yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan köye götürüldü. Sütlerini bekleyen öğrenciler, AFAD ekipleri ile birlikte okul sütünü kar motorundan alarak okullarına taşıdı.

80 öğrencinin bulunduğu okulun müdürü Adnan Dinlemez, "Sütlerimizi getiren aracın yolda kalmasının ardından AFAD ekipleri yardımımıza koştu. Sütleri okula aldık, öğrencilerimize dağıtacağız." dedi. Köy muhtarı Eyüp Umur ise "Sütleri taşıyan aracın yolda kalmasının ardından AFAD'ı aradık. Onlar da sütleri okula kadar getirdiler, tüm ekibe teşekkür ederim." şeklinde konuştu.