Muş Emek ve Kadın Platformu, Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto ederek, kadın katliamlarının artışından AK Parti hükümetini sorumlu tuttu.

Belediye Meydanı'nda bir araya gelen Muş Emek ve Demokrasi Platformu kadın üyeleri, ellerindeki pankartlar ve sloganlarla üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınadı. Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde eşi tarafından öldürülen 27 yaşındaki Meryem Yılmaz’ın da örnek verildiği basın açıklamasında şöyle denildi: "Birkaç gün önce Mersin’in Tarsus ilçesinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, bindiği minibüste tecavüze uğrayıp vahşice katledildi. Yine aynı tarihte Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 27 yaşındaki Meryem Yılmaz evinde eşi tarafından katledilmiştir. Buradan insanlık düşmanı, canavarları nefretle kınıyor, Özgecan Aslan ve Meryem Yılmaz'ın ailesine, yakınlarına ve ezilen mücadeleci tüm kadınlara başsağlığı diliyoruz. Kadınlar için erkek egemenlikçi sistemin hakim olduğu günümüzde ne sokakların ne de evin güvenlikli olduğu aşikâr. Özgecan ve Meryem'in katledilmesi tüm kadınlara yöneltilmiş tehlikenin son örneğidir ve bu kadın cinayetlerinde görüldüğü gibi hiçbir şekilde münferit olmayıp, sistematik bir kadın katliamının birer parçasıdırlar."

Kadın katliamlarının son yıllarda giderek artış göstermesinin tesadüf olmadığı, doğrudan AK Parti hükümetinin ve onun temsil ettiği zihniyetin sonucu olduğunun ileri sürüldüğü basın açıklamasında ayrıca şunlara dikkat çekildi: "Özellikle son yıllarda çok sistematik ve planlı bir biçimde kadınların mücadele ile elde etmiş olduğu hak ve özgürlüklere saldırarak kadını toplumsal yaşam alanlarının giderek dışına itmeye çalışmaktadır. Kadını, erkeğe hizmet ve çocuk doğurma aracı olarak ele alıp, tamamen nesneleştirmektedir. Ancak biliyoruz ki kadınlar örgütlenip, özgün sistemlerini kurmadıkça kadının özgür iradesini yok sayan ataerkil sistemi aşmadıkça kadın katliamları son bulmayacaktır Buradan başta kadınlar olmak üzere tüm demokrat çevreleri erkeğin bu vahşetine karşı tutum almaya, kamuoyunu duyarlı kılmaya ve mevcut davaları takip ederek, faillerin en ağır cezayla cezalandırılması için çalışma yürütmeye davet ediyoruz. Tüm kadınları kadın kırımı karşısında sesini yükseltmeye ve bu kırımları durdurmak için alanlara çağırıyoruz."

Yapılan basın açıklamasından sonra kadınlar sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.