Muş’ta şehir içi toplu yolcu taşımacılığı yapan şoförlere ‘öfke kontrolü, iletişim ve müşteri ilişkileri’ adı altında eğitim veriliyor.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı(DAKA) ve Muş Şoförler Odası, teknik destek programı kapsamında şehir içi toplu taşımacılık yapan şoförlere ‘Öfke kontrolü, iletişim ve müşteri ilişkileri’ eğitimleri vermeye başladı.
Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitimler 10 gün boyunca devam edeceği belirtildi.
Bir Psikolog, bir Müşteri Hizmetleri Uzmanı ve bir de Pazarlama Uzmanından oluşan üç kişilik ekip tarafından verilen eğitimlerin sonucunda toplu taşıma sorunlarının çözülmesi amaçlanıyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan pazarlama uzmanı Nezir Toplu, kentteki trafik ve toplu taşıma sorunlarının had safhaya geldiğini belirtti. Şoförlere verilen eğitimi ciddi anlamda önemsediklerini ifade eden Toplu, şunları söyledi: "İlimizde trafik ve toplu taşıma sorunları had safhaya ulaşmıştır. Bu sorunlara çözüm bulmak için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Muş Şoförler ve Esnaflar odası başkanlığı şehir içi toplu taşıma yapan şoför arkadaşlarımıza Teknik Destek Programı kapsamında eğitimler vermeye başladık. Bu eğitimler Şoför arkadaşlarımızın ekmek kapısı olan işlerini daha iyi yapmaları için önemlidir. Şehir içi ulaşımı sağlayan şoförler bir nevi bu şehrin aynasıdır, çok önemli bir hizmeti sunuyorlar ama ne yazık ki bugüne kadar çok fazla kıymetleri bilinememiş veya kendileri kendi kıymetlerini bilememişler. Ama biz bu duruma dur demek için şoför arkadaşlarımızın eğitimleri ile hizmetleri ile bu işte önemli bir paydaş yapacağız."

"MUŞ HALKININ BU EĞİTİMLERİ BİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Eğitimler sonucunda şoförlere sertifika vereceklerinin altını çizen Toplu, "Eğitimler sonunda katılımcı tüm şoförlerimiz sertifika ile taçlandırılacaktır. Trafik Şube Müdürlüğü, Muş Belediyesi ve odalar ile birlikte şoförlerimizin ve halkımızın sorunlarının çözümü için çalışacağız. Eğitimlerimiz 2 Mayıs tarihinde son bulacak." dedi.