Muş-Kulp karayolunda etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 17 kişi, 4 saat yapılan çalışma ile kurtarıldı.

Muş-Diyarbakır karayolunun Kozma Dağı mevkiinde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle 6 araç içerisinde 17 vatandaşla birlikte mahsur kaldı. Kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalışan vatandaşlar, Karayolları 113'üncü Muş Şube Şefliği'ni arayarak yardım istedi. İlk olarak bölgeye gönderilen bir iş makinesi, yoğun tipi nedeniyle yolda kaldı. iş makinesinin de mahsur kalmasıyla birlikte bölgeye gönderilen takviye iş makineleri, 4 saatlik çalışmanın ardından vatandaşlara ulaşabildi. Burada kara saplanan araçlar iş makineleriyle kurtarılırken, yolda da kar savurma aracıyla karla mücadele çalışması başlatıldı.

'VATANDAŞLAR 4 SAAT MAHSUR KALDI'

Yaklaşık 4 saat mahsur kaldığını belirten yolcu minibüs şoförü Tacettin Yolu, Kulp'tan Muş'a geldiğini ve fırtınadan dolayı mahsur kaldıklarını söyledi. Yardıma gelen iş makinesinin de mahsur kaldığını ifade eden Yolu, şunları söyledi: "Saat 8'de Kulp'tan çıktım. Yolda bir greyder kara saplanmıştı. Yolu açamıyordu. Daha sonra buraya geldim. Fırtına yolu kapatmış ve biz de burada kaldık."

Diyarbakır’a gitmek üzere yola çıkan Hakim Özer isimli sürücü, "Diyarbakır'a gidiyoruz ve saat 8'den beri buradayız. Yol bir defa açıldı ama yine kapandı. Fırtınada bekliyoruz." dedi.
Karayolları iş makinesi operatörü Mehmet Polat, iş makineleriyle bölgeye geldiklerini ifade ederek "Şu anda tekrar ihbar aldık. 3 araçla kurtarma geldik. Onları kurtarmakla uğraşıyoruz. Kısa bir zamanda inşallah onları kurtaracağız ve yollarımızı ulaşıma açacağız." şeklinde konuştu. Muş-Kulp karayolunda mahsur kalan 17 kişi, 4 saatin sonunda kurtarıldı.