Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Silifke ilçesi Göksu Otel’de düzenlenen gençlik eğitim kampına katıldı.

1. Etapı 17-20 Ağustos, 2. Etapı 20-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceği belirtilen gençlik kampının ikinci gününde 'Deneyim Konuşuyor' söyleşisinin konuğu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay oldu. Mersin, Adana, Antalya, Isparta, Osmaniye, Hatay, Aksaray, Malatya, Niğde, Gaziantep, Şanlıurfa, Uşak gibi illerden gelen Halk-Lis üyelerinin katıldığı gençlik kampında, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra katılımcılara "sosyal demokrasi eğitimi” verileceği belirtildi.

Halkçı Liseliler grubuyla söyleşiye katılan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Bu kamp ile HALK-LİS gençleri, bireysel gelişimin, aileye, ülkeye ve insanlığa faydalı olacağına, geleceğin başbakanlarının, milletvekillerinin, belediye başkanlarının bu kamptan çıkacağına inancım tamdır." dedi. Balbay, gazetecilere yaptığı açıklamada ise şunları aktardı: "Süreç içinde bütün seçenekleri kendince eriten Erdoğan, daha üçüncü gün, 9-10 Haziran günü şu kararı verdi. HDP'yi terörize edip barajın altına itmek, CHP'yi çözümsüz gösterip erozyona uğratmak, MHP'nin söylemlerinin çoğunu alıp 'Ona zaten ihtiyaç yok' deyip onun oylarını almak ve tekrar tek başına iktidar olmak. AKP tek başına iktidarı yitirdi. HDP'nin ne olursa olsun barajı geçmesi, Türkiye partisi olmak istemesi önemlidir. Olup olmadığı tartışılır. Sonuçların devamında bir koalisyon beklentisi vardı. En geç önümüzdeki hafta itibari ile Türkiye'de Erdoğan'ın rejime el koyan, sandığa el koyan, seçime el koyan tutumunu demokratik bir yöntemini bulup topluma anlatmamız lazım. CHP olarak, HDP'yi de MHP'yi de olabildiğince AKP'nin kucağına itmemek gerekiyor."

Göksu Otel’de düzenlenen Halkçı Liseler kampındaki buluşmaya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Baybal’ın yanı sıra Mersin Milletvekilleri Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve Dr. Hüseyin Çamak, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Av. Ebru Çalışkan, partililer ve gençler katıldı.