Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bakalım barajı geçenler, sıratı geçebilecekler mi? Baraj koyarak milletin oyuna ipotek koyanlar, oy hırsızlığı yapanlar, yetim malına ve devletin hazinesine el uzatanlar, evet barajı geçiyorlar ama bakalım sıratı geçebilecekler mi?” dedi.

Sivas'ta, 2009 yılında helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları için anma programı düzenlendi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okundu.
Şehitlerin hayatının anlatıldığı slayt gösterisi sırasında Gazeteci İsmail Güneş’in 112 ile konuştuğu bölüm salondakileri gözyaşına boğdu. Duygusal anların yaşandığı programda Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları için okunan hatimlerin duası da yapıldı.

Anma programında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Her yıl 25 -31 Mart haftasını 2009 yılından beri Muhsin Yazıcıoğlu ve şehitlerii anma haftası olarak idrak ettiklerini hatırlatarak, Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş’i ve Kaya İstektepe’ye Allah’tan rahmet diledi.

“BARAJI GEÇENLER BAKALIM SIRATI GEÇEBİLECEK Mİ?”

Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyaseti bile Allah’ın rızasını kazanmak için yaptığını her fırsatta dile getirdiğinin altın çizen Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘Bizim amacımız önce barajı geçmek değil, sıratı geçmektir’ sözünü hatırlatarak, “Bizler inanıyoruz ki; Muhsin Yazıcıoğlu sıratı geçti. Ama bakalım barajı geçenler, sıratı geçebilecekler mi? Önemli olan sıratı geçmektir. Baraj koyarak milletin oyuna ipotek koyanlar, oy hırsızlığı yapanlar, yetim malına ve devletin hazinesine el uzatanlar, evet barajı geçiyorlar ama bakalım sıratı geçecekler mi? Muhsin Başkan ‘Bizim öncelikli gayemiz oy değil, Allah’ın rızasını kazanmaktır. Siyaseti bunun için yapıyoruz’ diyordu.” ifadelerini kullandı.

“’SAVCILARIN GELECEĞİNİ TEHLİKEYE ATMASINI NASIL BEKLERSİNİZ’ DEDİLER”

Türkiye’nin en önemli problemlerinden birinin adalet sistemi olduğuna değinen Genel Başkan Destici, şunları söyledi:
“Türkiye’deki gelişen süreçleri biliyorsunuz. Adalet sisteminin sağlıklı olarak işlediğinden hangimiz söz edebiliriz. Her kesim için söylüyorum. Balyoz, Ergenekon davaları, şuan emniyetçilere karşı yürütülen davalar… Bütün bu dava süreçlerine baktığınız zaman; çıkarılan yargı paketleri, görevden alınanlar, yolsuzluk soruşturmaları vb. Bugün Türkiye’nin en önemli problemlerinin başında adalet probleminin geldiğini biliyoruz. Maalesef böyle bir adalet sistemi içerisinde hak aramaya gayret ediyoruz. Daha öncede duyduk; ‘Geleceğini tehlikeye atarak savcıların nasıl bir karar vermesini bekliyorsunuz?’ cümleleriyle muhatap olduk. Ya da bazı savcıların ödüllendirildiği, cezalandırıldığı veya cezalarının affedildiği süreçleri hep birlikte yaşıyoruz. Maalesef Türkiye’nin en temel problemlerinden biri adalet."

“OLAYI AYDINLATMAYANLAR, DOSYANIN ALTINDA KALACAK”

“Ama emin olun ki adalet sistemindeki bütün bu olumsuzluklara rağmen biz soruşturma dosyamızın ne kadar şüphe varsa (Aileler ve süreci takip edenlerde şahit), duyum, iddia hatta rüya görenlerin rüyalarını bile bırakmadan bunları soruşturma doyasının içine konulmasını sağladık.” diyen Mustafa Destici, “Hiçbir şey eksik kalmadan kayıt altına girdi. İnanıyorum ki sizlerle beraber süreci takip etmeye devam edeceğiz. Bu ülkede hala vicdanlı, adalet sahibi savcıların ve hakimlerin olduğuna inanıyorum. Gün gelecek ve Allah’ın izni, sizlerin desteği ve duasıyla bu olay da elbet ama elbet bir gün aydınlanacaktır. Onu aydınlatmayanlar bu dosyanın altında kalacaklardır.” diye konuştu.

“DAVANIN ÜZERİNİ KAPATMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

“Bizler inanan insanlarız, elbet bu işin bedeli Mahkeme-i Kübra’da da sorulacak. Ama biz bu dünyada da bu işte hatası, ihmali, kastı olanların hukuk önüne çıkarılmasını ve hak ettikleri cezayla karşılaşmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’yi yöneten, Adalet sisteminin içinde ve başında olanlara sesleniyorum. Biz çok şey istemiyoruz. Sadece şehitlerimizin sürecinin aydınlatılmasını istiyoruz. Bunun üzerini kimsenin kapatmaya gücü yetmez. Çünkü bu insanların arkasında milyonlarca dua var. İnanıyorum ki o dualar bu olayın aydınlatılmasında birinci derece rol oynayacaktır. Ama bizlerde asla usanmadan, yorulmadan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra bu süreci takip etmeye devam edeceğiz. Önemli olan birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz.”

Konuşmaların ardından program sonra erdi. Programa Muhsin Yazıcıoğlu’nun abisi Yusuf Yazıcıoğlu, BBP MKYK üyeleri Doğan Ürgüp, Mustafa Korkmaz, İl Başkanı Uğur Bulut, Merkez İlçe Başkanı Yurdal Epsileli, ile Şehitlerin aileleri Meryem Üstündağ, Yasemin Güneş, ve çok sayıda vatandaş katıldı.