Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İpek Medya Grubu'na yönelik operasyonun hukuki olmaktan çok siyasi olduğunu, kamuoyunun da bu operasyonları bu şekilde algıladığını söyledi. Destici, ülkenin bölücü terör örgütü PKK'ya karşı topyekün mücadele verebilmesi için kavgaya ayrışmaya değil, birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

BBP Genel Başkanı Destici, BBP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki devir teslim törenine katıldı. BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Daş'ın görevini Mustafa Mican'a devrettiği programda konuşan Destici, 7 Haziran'da milletin AK Parti iktidarına küçük bir ders verdiğini, büyük dersi de 1 Kasım'da vereceğini dile getirdi.

Açıklamaları ve devir teslim töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Mustafa Destici, İpek Medya Grubu'na yönelik operasyonu, "Bir medya gurubumuza karşı yapılan mali operasyonu, baskıyı tasvip etmediğimizi bugün yapmış olduğumuz açıklamayla ifade ettim. Biz Türkiye'de bakın adli yıl yeni açıldı, her şeyin hukuk içerisinde adalet içerisinde yürümesini istiyoruz. Hiç kimseye haksızlık ve adaletsizlik, zulüm yapılmamasını istiyoruz. Zulüm ve haksızlık kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın biz bunun karşısındayız. Burada bizim hiçbir ayrımımız yok. Bugünkü operasyonların yapılacağı günler öncesinden konuşuluyordu, bu iddialar vardı. İktidar çevrelerinin, muhalif basın diye gördükleri, muhalefeti susturma adına medya kuruluşlarının gruplarına baskınlar yapılacağı iddia ediliyordu. Biz buna inanmak istememiştik ama bugün bu iddiaların doğru olduğunu gördük. Şahsen milletimiz gibi yorumluyorum. Kamuoyunun kahir ekseriyeti bu operasyonların hukuki olmaktan çok siyasi olduğunu düşünüyor. Bu tamamen sindirmeye, yıldırmaya ve belirli medya gruplarını yok etmeye, susturmaya yönelik bir operasyon olduğu çok açık. Eğer Türkiye tam demokrasiye kavuşacaksa, özgür medya olmadan bu mümkün değil. Tabi ki medya, basın ahlak ve ilkelerine göre hareket edecek, ama siyasetçiler de siyasi ahlaka göre siyasi etiğe göre hareket edecekler. Duruşumuz çok net. Bu ve buna benzer baskınları operasyonları doğru bulmadığımızı daha önce de ifade ettik." sözleriyle değerlendirdi.

ÜLKEMİZİN BİR BÖLÜMÜNDE ŞU ANDA YANGIN VAR

Ülkenin bunu kaldırabilecek bir konumu olmadığını belirterek, operasyonun sonlandırılmasını isteyen Destici; "İstihdama, üretime, imalata ihtiyaç duyduğunuz bir dönemde siz üretim yapan, istihdam eden gruplara karşı sırf siyaseten sizi desteklemedikleri için ya da size muhalif oldukları için baskınlar gerçekleştiriyorsunuz. Kamuoyundaki algı bu. Bunların kabul edilebilir izah edilebilir tarafı yoktur. Şuanda kavgaya değil barışa, huzura, birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Hep birlikte dönelim el ele, gönül gönüle şu bölücüleri, hain PKK'yı bir sona erdirelim. Ülkemizin bir bölümünde şu anda yangın var. Hergün polislerimiz, askerlerimiz şehit ediliyor. Bu baskınların oraya yönlendirilmesi lazım onlara aman verilmemesi lazım. Devletin gücü buna yeter. Devlet isterse; PKK orada benim bir tane polisimi askerimi şehit edemez. Yeter ki kararlı topyekün bir mücadele verilebilsin." diye konuştu.

BBP lideri Destici, "İttifak görüşmelerinin olup olmadığı" yönündeki soruya ise "Şu ana kadar partimizin amblemi altında seçime girmek için bize müracaat etmiş siyasi partilerimiz var. Bunlar şuanda normalde seçime hak kazanmış 29 siyasi partinin içinde olan 5-6 parti bu seçimlere BBP amblemi çatısı altında girmek için bize başvurdular. Arkadaşlarımız görüşmelerini sürdürüyorlar ama neticelenmiş bir karar yok şu anda. Meclisteki partiler kastediliyorsa, bize yapılmış teklif görüşme yok." cevabını verdi.