Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Konya’da düşen askeri uçak olayının kaza diye geçiştirilemeyeceğini ifade ederek, “Önce iki uçağın birbiriyle çarpıştığı söylendi. Ardından yapılan açıklamalarda ise uçakların çarpışma değil irtifa eksikliğinden dolayı dağa çarparak düştüğü açıklandı. İki ayrı pilotun, aynı anda aynı hatayı yapması ne kadar mümkün? Pilotaj hatası mıdır yoksa dışarıdan elektronik bir müdahale mi söz konusudur?" diye sordu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Konya’da düşen askeri uçak ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, elim kazada hayatını kaybeden pilotlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Yapılan yazılı açıklamada son dönemde birbiri ardına yaşanan uçak kazalarının haklı olarak, şüpheli soruları gündeme getirdiğini ve toplumda endişeye neden olduğunu kaydeden Kamalak, "Daha geçen hafta Malatya’da iki uçağımızın düşmesi ve 4 pilotumuzun şehit olmasının acısı tazeyken, Konya’dan gelen haberle bir kez daha sarsıldık. Şehit olan pilotlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Ancak bu elim facialar rutin kaza açıklamalarıyla geçiştirilemez. Hükümet ve Genelkurmay Başkanlığımız başta olmak üzere yetkili kurumlardan bu konuda millet vicdanını tatmin edecek açıklamalar bekliyoruz." dedi.

"ELEKTRONİK BİR MÜDAHALE Mİ SÖZKONUSU?"

Yaşanan facialarla ilgili sağlıklı bilgilendirmenin yapılmadığından şikâyet eden Kamalak, yapılan açıklamaların olayları aydınlatmak yerine daha da şüpheli hale getirdiğini söyledi. Kamalak, şöyle devam etti: "Geçen hafta Malatya’da iki uçağımız düştü. Önce iki uçağın birbiriyle çarpıştığı söylendi. Ardından yapılan açıklamalarda ise uçakların çarpışma değil irtifa eksikliğinden dolayı dağa çarparak düştüğü açıklandı. Tabii bu tür çelişkili açıklamalar, olayı aydınlatmak yerine daha da şüpheli hale getirdi. İki ayrı pilotun, aynı anda aynı hatayı yapması ne kadar mümkün? Pilotaj hatası mıdır yoksa dışarıdan elektronik bir müdahale mi söz konusudur? Nitekim benzer bir süreç 2012 yılında Suriye sınırında düşen askeri uçağımız ile ilgili olarak da yaşanmıştı. Maalesef hiç biri tam anlamıyla aydınlatılabilmiş değil. Bu şüpheli sorulara rağmen, gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmadan, yetkililerin alelacele ‘kaza’ açıklaması yapması doğru değil. Bunlar ulusal güvenliğimizi ilgilendiren konulardır. En ufak bir şüphe bile büyük hassasiyet ve titizlikle araştırılmalıdır."

"BÜTÜN YÖNLERİYLE ARAŞTIRILMALI"

Düşen uçakların ortak özelliğinin İsrail tarafından modernize edilmeleri olduğunu hatırlatan Kamalak, "Neden bu uçaklar düşüyor? Neler oluyor? Bu olayların bütün yönleriyle izahata ihtiyacı vardır. Artık bu konuda yüzeysel geçiştirmeler değil vicdanları tatmin edecek açıklamalar yapılmalıdır. Tam anlamıyla aydınlatılana kadar gerekirse bu uçakların uçuşlarının durdurulması gündeme alınmalıdır.” çağrısında bulundu. Kamalak, Milli Görüş’ün yarım asırdır, savunma sanayinin dışarıya bağımlılıktan kurtarılması ve millileştirilmesine vurgu yaptığını kaydeden Kamalak, “Bu acı olaylar bunun ne kadar önemli ve gerekli bir sorumluluk olduğunu göstermiştir." diye konuştu.