Türkiye 'nin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Kamalak, insanlığın ve Müslümanların Gazze sınavından geçtiğini belirtti . Kamalak, “Filistinli kardeşlerimiz Ramazan'ın manevi iklimini cihadın zirvesi şehadetlerle taçlandırdılar. Zulme, işgale, kuşatmaya canları pahasına direnerek, bu sınavın kazananı oluyorlar. Allah gazalarını mübarek etsin, zaferle sonuçlandırsın.” diye belirtti .

Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında esas imtihanın Müslümanların ve insanlığın verdiğini söyleyen Kamalak, “Bu tarihi sınavın kaybedeni insanın vicdanıdır. Bu sınavın kaybedeni, her fırsatta insan haklarından dem vuran fakat Müslümanlar söz konusu olunca gözleri kör, kulakları sağır kalpleri taş kesilenlerdir. Bu sınavın kaybedeni terörist İsrail vahşetine takviye veren Batılı ülkelerdir. Bu sınavın kaybedeni bu zulme seyirci kalan, sesiz ve duyarsız kalan Müslüman liderler, işbirlikçi yöneticilerdir.” ifadesini kullandı. 

“BU ZALİM DÜZENE SON VERMEK ZORUNDAYIZ”

İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelerin Bayram sevinçlerini hüzne dönüştürdüğünü kaydeden Kamalak, mesajında şu ifadelere ortam verdi: “Gazze'de işgal, Irak'ta kaos, Arakan'da gözyaşı, Somali'de açlık”¦ Başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun çığlığını duyuyoruz. Oysa bu dünyada herkese yetecek kadar ortam de vardır nimet de vardır. Ama adil bir düzen yoktur. Bu yüzden milyarlarca insan aç, susuz ve vatansız hayatını sürdürmeye mahkûm edilmişledir. Bu zalim düzene son vermek zorundayız. Adil bir dünyanın reçetesi İslam'dır. Washington kriterlerinin yerine Kudüs kriterleri gelmekde olduğu gün bayramlar hakikat bayram olacaktır. Zira İslam'ın bin 400 sene boyunca hakim olduğu Kudüs'te hiç kimsenin burnu dahi kanamadı. Zulüm yerine adaleti tekrardan hakim kılmaya mecburuz. Bunun için ilk yapmamız lazım gelen de İslam birliğini kurmaktır. Bir tespihin tanelerini gibi parçalanmış dağılmış, İslam ümmetini bir araya getirerek, güçlerini birleştirmektir. Cenab-ı Allah, bizlere bu yolda faaliyet azmi versin. Bir an önce adil bir dünyayı kurmamıza vesile olsun. Bu temenni ile milletimizin ve bütün İslam âleminin Ramazan bayramını kutluyor, bayramların bayram gibi yaşandığı bir gelecek diliyorum.”