Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’nin milletvekili adaylarını belirlemek için yapacağı ön seçime aday olarak katılacağını açıkladı. Sarıgül, “Kendimi partili arkadaşlarımızın demokratik katılımcı özgür kararlarına emanet ediyorum.” dedi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda basın toplantısı düzenleyen Mustafa Sarıgül, ön seçim konusunda kararını açıkladı. Aday olacağını duyuran Sarıgül, toplantıda şunları söyledi: “Partimizin yönetimi çok önemli bir karar alarak ön seçim sandığını partililerimizin önüne koymuştur. Ön seçim demokrasidir. Ön seçim özgürlüktür barıştır. Ön seçim sokaklarımızın mahallelerimizin sesini duyurmaktır. Söz ve karar sahibi olmaktır. Yıllardan beri ön seçimi savundum. Bugün de ön seçimin düşüncelerimize heyecan getireceğine yürekten inanıyorum. Siyasi görevlerime ön seçimle geldim. Parti içi birlik ve kardeşliğimizi ön seçim pekiştirecektir. Seçim başarımızın güvencesi ön seçim olacaktır. Ben de bu inançla Şişli’den ön seçime giriyorum."

"Kendimi partili arkadaşlarımızın demokratik katılımcı özgür kararlarına emanet ediyorum." diyen Sarıgül, Hedefim; evinde mutlu CHP’li, partisinde mutlu CHP’li, ülkemizde mutlu CHP’li, CHP mutlu olursa ülkemiz mutlu olur anlayışı ile yola çıkıyoruz. Görevimiz halkımızın hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden desteğini arkamıza almaktır. CHP ne kadar güçlüyse barış anlayışımız o kadar güçlü olur. Bütün düşüncelerimizi ulusumuza sunacağız. Birbirimize sarılacağız. 7 Haziran seçimlerinden güçlü çıkmak için gecemizi gündüzümüze katacağız. Şişli’den ön seçim anlayışı ile yeni bir yolculuğa çıkıyorum.” dedi.