Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ön seçime katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. Sarıgül, "Genel Başkanımız, büyük bir demokratik olgunluk göstererek ön seçime katılmıştır." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Mustafa Sarıgül, Şişli’deki seçim koordinasyon merkezinde CHP’nin 29 Mart Pazar günü yapacağı ön seçim hakkında açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir olgunluk göstererek ön seçime katıldığını belirten Mustafa Sarıgül, “29 Mart Pazar günü ülkemizde bir demokrasi bayramı yaşanacak. Partimiz CHP, hiçbir partinin almadığı bir kararı alarak, ön seçim sandığını partililerimizin önüne koymuştur. Burada, bu kararı alan, kendisi de ön seçime girerek büyük bir demokratik olgunluk gösteren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ön seçimin demokrasi, özgürlük ve barış olduğuna vurgu yapan Sarıgül, “ Ön seçim sokakların, mahallelerin sesinin Parlamento'ya taşınmasıdır. Ön seçim kararının ne kadar isabetli olduğu, bir aydır devam eden ön seçim çalışmalarında açıkça görülmüştür. Bütün aday arkadaşlarımız, bu bir aylık süreçte partili üyelerimizle buluşmuş, konuşmuş, dertleşmiştir. Partiye kayıtlı üyelerimiz, bu süreçte, görüşlerini, düşüncelerini, önerilerini rahatça dile getirmiştir. Geçmişte CHP’nin en başarılı olduğu dönemler, önseçim yapılan dönemlerdir. bu sefer de, önseçimin 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde partimize güç katacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Ön seçim boyunca, 2. bölgede 12 ilçede, yaklaşık 250 toplantı yaptıklarını dile getiren Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Binlerce partili üyemizle yüz yüze konuştuk. Her gün ortalama 400 telefon görüşmesi yaptık. Bin 200 gönüllümüz, 30 bin eve birebir girerek, düşüncelerimizi içeren mektuplarımızı partiye kayıtlı üyelerimizle buluşturduk. 200 gönüllümüz telefonlarla üyelerimize ulaşarak, onların görüş ve önerilerini aldı. Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

Partililerin mutlaka Pazar günü sandığa gitmelerini isteyen Sarıgül, “ CHP’li üyeler, 29 Mart Pazar günü sandığa giderek, milletvekili adaylarını özgür iradeleriyle belirleyecek. Bütün partili arkadaşlarımdan ricam şudur: Lütfen önümüzdeki pazar günü sandığa gidiniz. Partimize güç katacak, partimizi her platformda en iyi şekilde temsil edecek, bizi halkla bütünleştirecek adayları önseçim sandığından çıkarınız.” diye konuştu.

‘AKP ÜLKEYİ HER ALANDA SIKINTIYA SOKTU’

Konuşmasında AK Parti'yi de eleştiren Sarıgül, şunları söyledi: "CHP'nin ön seçimden başarıyla çıkaracağına inanıyorum. Sonuçta kim kazanırsa kazansın, kazanan demokrasi olacaktır, kazanan CHP olacaktır. AKP iktidarı ülkeyi her alanda büyük sıkıntılara sokmuştur. Toplum AKP’den bıkmıştır. CHP iktidarına hazırdır. Yeter ki ön seçimde, üyelerimizle yakaladığımız heyecanı hiç kaybetmeyelim."

"Şişli Belediyesi'ndeki kavganın sizin seçiminize nasıl bir etki edeceğini düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Sarıgül, “Aile içinde zaman zaman sorunlar problemler olabilir. Yönetim anlayışlarıyla sıkıntılar olabilir. Amam bu sıkıntıları şuanda aştık. Bütün belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ve belediye başkanımız tam bir olgunluk içerisinde 7 Haziran seçimlerine en güzel şekilde hazırlanıyoruz. Benim en büyük arzum yerel yönetimlerde Şişli Belediyesi modelinin en güzel şekilde devam etmesidir. CHP’nin de yaklaşan seçimde büyük bir başarıyla iktidar olmasıdır. Bu sorunların temelinde hiçbir şey yoktur. Hepimizin amacı demokratik olgunlukla 7 Haziran seçimlerine hazırlanmaktır.” diye cevap verdi.