Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 3. Yayla Şenliğinde sahne alan ünlü sanatçı Mustafa Topaloğlu ve ünlü gazeteci Mesut Yar birlikte düet yaptı. Söyledikleri türkülerle Karadenizli hemşehrilerini mest eden ikili dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Bodrum Karadenizliler Derneği tarafından Kızılağaç Arenası'nda düzenlenen 3. Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Bodrum’da yaşayan Karadenizlilerin akın ettiği şenlikte ünlü sanatçı Mustafa Topaloğlu, ünlü televizyoncu, gazeteci Mesut Yar ve Karadeniz’in ünlü yerel sanatçıları sahne aldı. Şenliğe katılan yaklaşık 4 bin Karadenizli yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla kavurucu sıcağa aldırmadan saatlerce horon tepti. Metrelerce oluşan kuyruklarla horon tepen Karadenizliler eğlenceli bir gün yaşadı.

ÜNLÜ TELEVİZYONCU MESUT YAR TÜRKÜ SÖYLEDİ

Şenliğin ilerleyen saatlerinde Karadenizli ünlü sanatçı Mustafa Topaloğlu sahne aldı. Mesut Yar’ın anonsuyla sahneye çıkan ünlü sanatçı anlattığı anılar ve fıkralarla şenliğe katılan vatandaşları kırdı geçirdi. Topaloğlu, Mesut Yar’ın sesinin çok güzel olduğunu ifade ederek hemşehrilerine bir türkü seslendirmesini rica etti. Topaloğlu ve Karadenizli vatandaşları kırmayan Yar, eline mikrofonu alarak 'Sarı gelin' türküsünü seslendirdi. Mesut Yar’a eşlik eden Topaloğlu, şenliğe katılan hemşerilerinden büyük alkış aldı. Dinleyicilerden tam not alan ikili Ormancı türküsünü de birlikte seslendirdi.

KARADENİZ ÜRÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Şenlik alanında açılan stantlarda satılan Karadeniz ürünlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Karadeniz’in vazgeçilmez lezzeti hamsi birkaç saatte 100 kilo satılırken, hamsiden sonra en çok ilgiyi Karadeniz’li bir esnafın icadı olan sebzeli döner ve taş fırın ekmeği gördü.